Šestou etapu Tour vyhrál v závěrečném spurtu Němec Greipel

Šestou etapu Tour de France vyhrál německý cyklista André Greipel, který o svém triumfu rozhodl v Remeši v závěrečném hromadném spurtu. Ve žlutém dresu pro lídra závodu zůstává Ital Vincenzo Nibali.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

André Greipel v cíli šesté etapy Tour de France

André Greipel v cíli šesté etapy Tour de France | Zdroj: ČTK

Nervózní etapu opět poznamenalo počasí i pády, které potkaly také favority sprintu Francouze Arnauda Demareho i v zeleném dresu jedoucího Slováka Petera Sagana.

Technické potíže v závěru zase nedovolily bojovat o čtvrté vítězství v letošním ročníku Tour Němci Marcelu Kittelovi, kterého nahradil jeho krajan André Greipel.

Za ním finišovali Nor Alexander Kristoff a domácí jezdec Samuel Dumoulin.

Déšť a pády doprovázely i 6. etapu Tour. Žádný relax to nebyl, přiznává Bárta

Číst článek

V hlavním poli a stejném čase jako vítěz protnul cílovou pásku také Leopold König, Jan Bárta přijel ve skupině se ztrátou téměř pěti minut.

V pátek čeká závodníky další rovinatá etapa z Épernay do Nancy, s 234,5 kilometry je ale druhou nejdelší v letošním ročníku Tour.

Cyklistický etapový závod Tour de France - 6. etapa: Arras - Remeš (194 km):

1. Greipel (Něm./Lotto) 4:11:39, 2. Kristoff (Nor./Kaťuša), 3. Dumoulin (Fr./AG2R), 4. Renshaw (Austr./Omega Pharma-Quick-Step), 5. Sagan (SR/Cannondale), 6. Feillu (Fr./Bretagne), 7. Veelers (Niz./Giant), 8. Coquard (Fr./Europcar), 9. Vanmarcke (Belg./Belkin), 10. Sylvain Chavanel (Fr./IAM Cycling), ...29. König všichni stejný čas, 150. Bárta (oba ČR/Netapp-Endura) -4:51.

Průběžné pořadí: 1. Nibali (It./Astana) 24:38:25, 2. Fuglsang (Dán./Astana) -2, 3. Sagan -44, 4. Kwiatkowski (Pol./Omega Pharma-Quick-Step) -50, 5. Cancellara (Švýc./Trek) -1:17, 6. Van den Broeck (Belg./Lotto), 7. Gallopin (Fr./Lotto) oba -1:45, 8. Porte (Austr./Sky) -1:54, 9. Talansky (USA/Garmin) -2:05, 10. Valverde (Šp./Movistar) -2:11, ...31. König -4:45, 133. Bárta -34:06.

Vizitka cyklistického etapového závodu Tour de France 2014 | Foto: ČTK

Tomáš Kohout, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme