Thibaut Courtois se v Brazílii předvedl, ohrožuje pozici Petra Čecha

Čeští fotbalisté sice na mistrovství světa nehrají, ale přesto tenhle turnaj může jejich sportovní život ovlivnit. Platí to třeba pro brankáře Petra Čecha, který mohl jen z dálky sledovat, jak celý fotbalový svět obdivuje jeho konkurenta z Chelsea. Thibaut Courtois tři roky od příchodu do londýnského klubu strávil na hostování, na MS ale pustil v pěti zápasech jen tři branky.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čechův možný konkurent v Chelsea Courtois (uprostřed) zkouší svou mrštnost

Čechův možný konkurent v Chelsea Courtois (uprostřed) zkouší svou mrštnost | Foto: Jan Kaliba | Zdroj: Český rozhlas

„Pro nás byl tady na turnaji moc důležitý. Je to velká pomoc mít v týmu nejlepšího brankáře mistrovství. Vždycky, když jsme byli v nesnázích, tak nás udržel nad vodou,“ pochválil svého spoluhráče belgický útočník Romelu Lukaku.

„Znám ale dobře i Petra Čecha a těším se teď na jejich souboj o místo jedničky. Fotbal je plný soutěžení a bude pěkné vidět je oba v mužstvu Chelsea,“ dodává pro Český rozhlas jeden z kmenových hráčů Chelsea, který je přesvědčený, že na přetlačovanou o místo v brance londýnského týmu dojde.

Přehrát

00:00 / 00:00

Belgické fotbalisty navštívil po vyřazení z MS reportér ČRo Jan Kaliba

Přispěl k tomu i trenér Chelsea José Mourinho, když v červnu nekompromisně prohlásil, že Courtois se po brazilském turnaji bude hlásit na Stamford Bridge.

Courtois navíc v pěti zápasech na šampionátu pustil jen tři góly - z toho jeden z penalty a jeden v prodloužení - a na závěr ve čtvrtfinále v metropoli Brasília vzorově obstál i proti Messimu, včetně jeho samostatného úniku.

„Jasně že jsem spokojený, že jsem ho zase dokázal zastavit, ale bohužel už nás to nemohlo spasit, na postup přes Argentinu to nestačilo. Ale jsme pořád mladí a už se těšíme na Euro za dva roky, kde budeme zase zkušenější,“ vyhlíží dvaadvacetiletý Thibaut Courtois.

„Já osobně nevím, kde teď budu dál fotbalově růst. Teď není vhodná chvíle to rozebírat. Ale mám ještě na dva roky smlouvu s Chelsea, tak uvidíme, co z toho vzejde. Každopádně se dá říct, že tenhle turnaj byl pro mě dobrý,“ zůstává Thibaut Courtois tajemný a nechce se zatím ani slovně pouštět do konfrontace o místo jedničky v Chelsea s Petrem Čechem.

V Madridu ho může udržet přítelkyně

Podle Barta Lagaeho z belgického deníku Nieuwsblad Courtois neprahne za každou cenu po svém místě v Chelsea už v nadcházející sezoně. Existuje prý naopak pěkné zdůvodnění, proč mu nebude vadit ještě další rok hostování v Atlétiku Madrid:

„Už tři roky v Madridu klidně a spokojeně žije a má teď navíc španělskou přítelkyni. Ona s ním v budoucnu chce jít do Londýna, těší se na to, ale ví, že má smlouvu s Chelsea, a nespěchá, takže to nemusí být tohle léto. Záležet bude hlavně na Mourinhovi, a pokud skutečně chce Courtoise už teď, tak to pro Petra Čecha vypadá špatně,“ odhaduje novinář.

Takže i pro budoucnost dvojice Petr Čech, Thibaut Courtois platí klasické „za vším hledej ženu", ale nakonec stejně rozhodne vůle svérázného Portugalce na lavičce londýnského klubu.

Jan Kaliba, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme