Petra Kvitová má v soubojích s krajankami zvláštní recept na úspěch

Tenisový Wimbledon zažije poprvé od rozdělení Československa české semifinále ženské dvouhry. Ve 14 hodin proti sobě nastoupí dvě kamarádky a fedcupové spoluhráčky Petra Kvitová a Lucie Šafářová. Mírnou favoritkou zápasu je prvně jmenovaná hráčka. I kvůli vynikající bilanci s krajankami.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová přešla do 2. kola Wimbledonu přes krajanku Andreu Hlaváčkovou

Petra Kvitová přešla do 2. kola Wimbledonu přes krajanku Andreu Hlaváčkovou | Zdroj: Reuters

„Někoho to svazuje. Faktem je, že Péťu to doteď vždy nabudilo a motivovalo dokázat, že ona je lídr českých holek. Prohrála jednou s Luckou Hradeckou v Madridu a s Bárou Záhlavovou-Strýcovou v Indian Wells a to je všechno,“ počítá trenér David Kotyza porážky své svěřenkyně v posledních čtyřech letech.

Petra Kvitová to na krajanky umí, a pomáhá ji v tom i jedna technická pomůcka.

Přehrát

00:00 / 00:00

Semifinále ženské dvouhry Wimbledonu nabídne ryze český souboj

„Odmyslím si obličej a hraju jen proti nějaké soupeřce. Kamarádka, nekamarádka. V tu chvíli je vám to jedno,“ říká Petra Kvitová, i když pochopitelně zrovna v tomto případě dobře ví, kdo na druhé straně dvorce stojí.

Lucii Šafářovou zná dlouho z prostějovského tenisového centra, z turnajů, z reprezentačních akcí. Mluví o ní jako o kamarádce i spoluhráčce.

Rozpolcený vyplétač raket Šodek před českým semifinále: Bude to maso

Číst článek

„Jsme obě bezkonfliktní a vztah máme dobrý,“ potvrzuje Kvitová.

„Obě budeme chtít vyhrát a obě pro to uděláme všechno. Až zápas skončí, zase se vše vrátí do normálu a zase budeme zpátky tam, kde jsme byli,“ myslí si Lucie Šafářová, která se bude snažit potvrdit skvělou formu na turnaji a svou zatím úspěšnější krajanku porazit.

Šachy v All England Clubu

„Pro Lucku to bude nová situace, protože to je semifinále grandslamu. Pro Péťu to bude nové zase v tom, že bude považovaná za mírnou favoritku, i když pro mě osobně je to úplně otevřená záležitost. Šachovou terminologií bych to vyjádřil, že kdo potáhne bílými, bude mít výhodu,“ odhaduje David Kotyza, který před lety trénoval i Lucii Šafářovou.

Která z tenistek bude tou první a bude tedy slovy kouče táhnout po wimbledonské šachovnici bílými, bude jasné po 14 hodině.

Český fedcupový tým. Zleva Andrea Hlaváčková, Lucie Šafářová, nehrající kapitán Petr Pála, Petra Kvitová a Klára Koukalová. | Foto: ČTK

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme