Válka na východě Ukrajiny přináší stále více civilních obětí

Přes 20 mrtvých civilistů si vyžádaly boje na východě Ukrajiny za uplynulých 24 hodin. Nejhorší je situace v Luhansku a Sněžném, kde v troskách bombardovaného domu zahynulo 11 lidí.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Žena pláče před domem, kde žila, který byl vybombardován při leteckém útoku na město Snižne na východě Ukrajiny (15. července 2014)

Žena pláče před domem, kde žila, který byl vybombardován při leteckém útoku na město Snižne na východě Ukrajiny (15. července 2014) | Foto: ČTK/AP, Dmitry Lovetsky | Zdroj: ČTK

Neznámé letadlo shodilo bomby přímo na bytovku v centru Sněžného v Doněcké oblasti. Rada pro bezpečnost a obranu oznámila, že včera žádná ukrajinská letadla nestartovala.

V Luhansku pokračovaly boje o tamní letiště a předměstí tohoto půlmilionového města. Při ostřelování tam zahynulo sedm dospělých a jedno dítě.

Podle oficiálních údajů si konflikt za poslední tři dny vyžádal přes sedm set zraněných. Ukrajinská zpravodajská služba SBU předala západním diplomatům údajně nezvratitelné důkazy o tom, že za nejnovější vlnou útoků včetně sestřelení letadla An-26 stojí Rusko.

Martin Dorazín Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme