Rytířský hokejový kemp přilákal děti nejen z Čech, ale i ze zahraničí

Většina dětí nechce o prázdninách o škole ani slyšet. Jsou ale i takové, které si ani červenec bez školy nedokážou představit. Jedná se ale o školu hokejovou a malý caparti se i v parnu vydají raději než na plovárnu, na led zimního stadionu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rytířská hokejová škola v Kladně

Rytířská hokejová škola v Kladně | Foto: Tomáš Kostečka

„Víc se chladím, je to tady hezký,“ říká osmiletý Petr.

„Upřímně, než se válet někde u moře, je lepší být na zimáku,“ doplňuje Petra, trenér Petr Procházka.

Za chvíli už na vedlejší ledové ploše kladenského stadionu sleduje malý hokejista svého trenéra, jak jemu a další dvacítce capartů ukazuje, jak správně pracovat s hokejkou. Právě to je hlavní náplň letní hokejové školy.

Přehrát

00:00 / 00:00

Práce s dětmi se mi líbí, hraju hokej třicet let a měl bych něco předat, říká obránce Marek Židlický

„Kemp je založený na techniku hole a střelbu. V dnešním hokeji je individuální činnost jednotlivce hodně důležitá. Proto chceme, aby se děti v těchto dovednostech zlepšovaly.“

Celkem se do tří turnusů letní hokejové školy v Kladně přihlásilo na 150 dětí a rozhodně ne jen z blízkého okolí.

„Syn byl vykulený, že je tady hodně cizinců. Kluci, kteří jsou jejich vrstevníci, ale mluví jinak a oni se s nimi nemůžou domluvit,“ říká jeden z tatínků sledujících trénink hokejové drobotiny.

Paradoxní je, že se kromě dětí rodičů ze zemí bývalého Sovětského svazu do školy přihlásily i děti z Lucemburska, Lichtenštejnska nebo Velké Británie.

„Strašně nás to těší, že děti přijedou z takové dálky a zúčastní se Rytířského kempu,“ říká Petr Procházka.

Ať už jsou děti z jakéhokoli koutu zeměkoule. Všechny mají úplně stejnou radost, když mezi ně zavítá některá z hvězd, která na kladenském ledě vyrostla.

„Marek Židlický je jeden z nejlepších obránců a je úžasný pocit s ním trénovat,“ překvapuje mě svou odpovědí malý Petr, který na ledě doslova hltá každý pohyb Marka Židlického.

Ten dětem trpělivě vysvětluje, co mají dělat, radí co zlepšit a přitom své svěřence neustále chválí.

„Mě to naplňuje. Práce s dětmi je pěkná a líbí se mi to. Hraju hokej třicet let a měl bych něco předat, tomu hokeji to vrátit. A u těch dětí, to jsem já,“ říká upřímně Marek Židlický a už se zase chystá na led předávat své zkušenosti malým hokejistům.

Petr Kadeřábek, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme