Wimbledon: Veselého čeká australský talent. Mé šance přijdou, věří tenista

Tenistu Jiřího Veselého čeká zatím největší zápas slibně nastartované kariéry. Na travnatých dvorcích ve Wimbledonu bude vůbec poprvé v kariéře bojovat o postup do osmifinále grandslamového turnaje. S Australanem Nickem Kyrgiosem, kterému odborníci také předpovídají hvězdnou budoucnost.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jiří Veselý bude bojovat o postup do osmifinále Wimbledonu

Jiří Veselý bude bojovat o postup do osmifinále Wimbledonu | Zdroj: Reuters

V tenisovém zákulisí koluje historka, jak se Ivan Lendl vypravil pozorovat jednoho talentovaného hráče. Když se vrátil, říkal prý: „Copak on, ale Kyrgios, toho si zapamatujte.“ Nicholas Hilmy Kyrgios, jak má napsáno v rodném listu, je synem malajské matky a řeckého otce, je z australské Canberry.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na dalšího soupeře Jiřího Veselého ve Wimbledonu se zaměřil reportér ČRo Jaroslav Plašil

„Můj cíl je být světovou jedničkou," přiznává devatenáctiletý tenista, který mohl být stejně tak skvělým basketbalistou. Fanoušek zámořské NBA a Bostonu Celtics hrál za různé mládežnické výběry a pro tenis se definitivně rozhodl až ve 14 letech.

„Začal jsem s tenisem, když mi bylo sedm, máma mě přivedla do jednoho oddílu v Canbeře, nechtěl jsem hrát, ale teď už vím, že to nebyla špatná volba. Miloval jsem basketbal v těch letech a myslím, že je to dobré, když dělá člověk více sportů, když se vyvíjí, ve 14 jsem se ale musel rozhodnout a vybral jsem si si tenis,“ vzpomíná Nick Kyrgios.

Od tohoto zásadního rozhodnutí na sebe v tenise několikrát významně upozornil. Třeba tím, že v Melbourne vyhrál grandslamovou juniorku, podobně jako Jiří Veselý, se kterým se dnes od půl jedné utká o postup do osmifinále mužské dvouhry Wimbledonu.

„Bude to těžký zápas. Porazil Gasqueta a předtím vyhrál ještě jeden turnaj, oba dobře podáváme. Ddyž zůstanu trpělivý, tak mé šance přijdou a budu velice rád, když je dokážu potvrdit,“ uvědomuje si Jiří Veselý.

Nick Kyrgios je velkým talentem australského tenisu | Foto: Reuters

Jaroslav Plašil, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme