Fotbalisté Mladé Boleslavi odletěli k odvetě z Hoškovic u Mnichova Hradiště

Na pohárové zápasy létají fotbalové kluby z velké části z pražského ruzyňského letiště. Mladá Boleslav je výjimkou. Pro ušetření času vedení klubu objednalo letecký speciál pro šedesát lidí. Středočeši do bosenského Širokeho Brijegu zamířili z Hoškovic u Mnichova Hradiště.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Letadlo, které dopravilo mladoboleslavské fotbalisty k odvetnému zápasu

Letadlo, které dopravilo mladoboleslavské fotbalisty k odvetnému zápasu | Foto: Pavel Petr

„Vzhledem k tomu, že začínáme ligu, jsme chtěli zamezit přesunům do Prahy a zpátky. Dnes hráči přijeli do Mladé Boleslavi, přemístili jsme se, a po návratu z Mostaru jsme za 20 minut na stadionu,“ vysvětlil důvod netradičního místa odletu ředitel klubu Michal Doležal.

Let bude jen o několik minut delší, než při odletu z Prahy. „Je to hodina a 55 minut. Asi o 30 minut delší doba, než z Prahy linkovým letadlem,“ doplnil ředitel středočeského klubu. Cena za celý let se pohybuje od 20 do 25 tisíc eur.

Létání samotné přitom ne každému z hráčů musí sedět. V minulosti měl problémy například Radek Šírl, který celou cestu pro klid své duše musel strávit v kabině u pilotů.

Přehrát

00:00 / 00:00

U odletu mladoboleslavských fotbalistů byl i repotrér ČRo Pavel Petr

„Kádr je obměněný, takže nevím, jaké má pocity. Trenér už také nalétal dost. Zatím jsem nezaznamenal, že by někdo měl panickou hrůzu,“ řekl ještě před nástupem do letadla Michal Doležal.

Letu předcházela ještě prohlídka dokladů a kabinových zavazadel, pak už nic nebránilo startu.

„Je to úplně něco jiného. Poprvé mě to překvapilo, ale podruhé vím, do čeho jdu,“ neznepokojuje se obránce Jan Bořil, který je jedním z mála pamětníků a před dvěma lety zažil cestu na Island a do Nizozemska.

Útočník Lukáš Magera si při letu zase mohl zavzpomínat na své dřívější angažmá. „Hrál jsem v Rumunsku a ani tam nebyla letadla optimální, byly tam spíš ‚vrtuláky‘. Žádný problém mi to nedělá. Jsem rád, že to máme kousek.“

Trenér Boleslavi nabádá před odvetou v Brijegu k důraznějšímu zakončení

Číst článek

Podobné zkušenosti má i obránce Jakub Navrátil. „Létání mi nevadí, po Turecku jsem toho nalétal celkem dost a většinou usnu, když to moc nehází,“ svěřuje se obránce, který by po karetním trestu měl v odvetě 2. předkola EL nastoupit.

Po domácí výhře 2:1 Středočechy čeká pohárová odveta ve čtvrtek od 20 hodin a 30 minut.

Pavel Petr, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme