V časovce už se s nikým strkat nebudu, těší se Leopold König

Cyklisty na Tour de France dnes čeká úplně jiný boj než v předchozích 19 etapách. Pojedou totiž letos první a poslední časovku na nejslavnějším závodu světa. A Leopold König už si dlouho dopředu plánoval, jak si v ní vylepší aktuální 9. místo celkového pořadí.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Leopold König

Leopold König | Foto: Tomáš Kohout | Zdroj: Český rozhlas

„Strašně si věřím na časovku, takže oni byli v pozici, kdy musí útočit. Časovka je v můj prospěch,“ porovnával Leopold König se svými konkurenty na vrcholu posledního stoupání 101. Tour, Hautacamu.

Ještě si plánoval, jak s týmem budou hlídat přejezdovou etapu do Bergeracu. to sice kvůli hromadnému pádu necelé 3 kilometry před cílem nevyšlo, ale českému cyklistovi by ani to nemělo před časovkou uškodit.

Přehrát

00:00 / 00:00

Před časovkou mluvil s Leopoldem Königem reportér ČRo Tomáš Kohout

Dnes se může spoléhat jen sám na sebe a na své kolo. Stejně jako jeho spolujezdec z NetAppu, mistr Česka Jan Bárta.

„Máme novou kombinézu, měli bychom mít nové helmy, kolo a posed jsou pořád stejné. Kolo, na kterém jsem jel mistrovství republiky, mám tady jako rezervní. To, na kterém jezdím závody venku, je jiné. Je tam pár lepších věcí,“ vysvětluje Jan Bárta.

Vadit by českým cyklistům nemusel ani déšť, který letošní Tour provází. „Když pojedu sám, tak už se s nikým strkat nebudu. Tam spadnu jen svou chybou. Déšť na časovce nic neřeší a možná mi i prospěje. Na mokru se cítím dobře a věřím našim gumám,“ spoléhá se Leopold König.

Lídr stále NetApp ale přiznává, že se na předpověď nedíval, meteorologové očekávají pro 54 kilometrů dlouhou časovku z Bergeracu do Périgueux hezké počasí.

Tomáš Kohout, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme