Souboj českých tenistek ve čtvrtfinále Wimbledonu zvládla favoritka Kvitová

Tenistka Petra Kvitová si po třech letech zahraje semifinále Wimbledonu. Mezi nejlepší čtyři hráčky travnatého grandslamu postoupila po výhře nad krajankou Barborou Záhlavovou-Strýcovou 6:1 a 7:5. Kvitová se o finále utká s další Češkou Lucií Šafářovou.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenistka Petra Kvitová postoupila do semifinále Wimbledonu

Tenistka Petra Kvitová postoupila do semifinále Wimbledonu | Zdroj: Reuters

První set zvládla favoritka Kvitová velice slušně a hned v první hře vzala Záhlavové-Strýcové servis. Následný brejk potvrdila až po přetahované v závěru, kdy se tenistky střídaly ve výhodách. Nasazená šestá hráčka pak povolila soupeřce jen jeden game a vyhrála 6:1.

To druhý set byl o poznání vyrovnanější a hlavně nervóznější. Za stavu 3:3 při podání Kvitové dokázala získat svůj první brejk i Záhlavová-Strýcová, jenže pak svým servisem nedokázala výhodu potvrdit. To se stalo i Kvitové a tak fanoušci viděli v All England Clubu napínavou bitvu, kterou nakonec ovládla favoritka 7:5.

Už před tímto duelem bylo jasné, že ve finále ženské dvouhry bude Češka, protože už před ryze českým čtvrtfinále dokázala postoupit po výhře nad Ruskou Makarovovou Lucie Šafářová, která ve skvělé formě vyzve v semifinále Petru Kvitovou.

Štěpán Pokorný Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme