Volejbalistky jsou ve Final Four. Nad Mexikem jsme vyčnívali, říká kapitánka

České volejbalistky porazily na Grand Prix v Brně také Mexiko 3:0 a zajistily si účast ve Final Four třetí skupiny. Po páté výhře z pěti zápasů mají české hráčky v osmičlenné tabulce své skupiny jako jediné plný počet bodů. Kapitánka Helena Havelková přiznala, že se svými spoluhráčkami nad soupeřkami vyčnívaly.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

České volejbalistky slaví hladké vítězství nad Mexikem

České volejbalistky slaví hladké vítězství nad Mexikem | Zdroj: ČTK

Byl zápas o dost odlišný od toho pátečního s Alžírskem?

Počítali jsme s tím, že pátek bude nejjednodušší, sobota bude trochu složitější a v neděli očekáváme proti Kazachstánu náročný zápas. Dnes to dopadlo podle očekávání.

Mexiko ve třetím setu docela zlobilo. Báli jste se, že byste mohli sadu ztratit?

Přehrát

00:00 / 00:00

Kapitánku Helenu Havelkovou po zápase zpovídal Štěpán Pokorný

Ani ne. Měli nás sice na dosah, ale když jsme dostali vynadáno od trenéra, tak jsme zase začali hrát víc. Myslím, že jsme nad nimi vyčnívali.

Jakou jste měli motivaci do zápasu? Český tým je papírově silnější, i při rozcvičení to vypadalo, že soupeř moc „kousat“ nebude…

Proti silným soupeřům se hraje hrozně jednoduše, proti slabým se zase hraje složitěji. Nejdůležitější je totiž koncentrace a my se pořád učíme. Mexiko ani tolik bodů neudělalo, to my jsme spíše udělali spoustu chyb. Ještě se máme co učit.

Kazachstán hraje jiný volejbal, než na který jste zvyklé. Jak byste tento styl popsala?

Jde o asijský styl, také Japonsko nebo Korea hrají se spoustou signálů. Jedna hráčka přeskakuje přes druhou, pořádně není poznat, která bude právě smečovat. Ale připravovali jsme se na to, takže nás snad nezaskočí.

Postup do Final Four máte jistý, závěrečný podnik letošního Grand Prix se bude hrát v Bulharsku. Je na to hlava už připravená, nebo to ještě neřeší?

Teď se připravujeme na zítřejší zápas, protože s námi bude postupovat i Kazachstán. Nejdůležitější je hrát dobře proti silným soupeřům a pokusit se vyhrávat. Až potom se budeme připravovat na Final Four.

Mexičanky se snaži ubránit před smečí Veroniky Trnkové | Foto: ČTK

Štěpán Pokorný, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme