Rebelové na Ukrajině zadržují vlak s věcmi obětí z malajsijského letadla

Ukrajinská vláda se snaží dostat z území ovládaného proruskými povstalci vlak s nákladem osobních věcí obětí katastrofy malajsijského boeingu. Na místo, kde se letadlo před 14 dny zřítilo, se dostali nizozemští a australští experti a také pozorovatelé OBSE. Podle dohody zástupců Ukrajiny a Ruska z jednání v běloruském Minsku mají mít volný přístup k troskám letadla i v dalších dnech.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Osobní věci cestujících, kteří zahynuli v malajsijském letadle sestřeleném nad Ukrajinou

Osobní věci cestujících, kteří zahynuli v malajsijském letadle sestřeleném nad Ukrajinou | Zdroj: Reuters

Experti se mají pohybovat koridorem, kterým se už jednou dostali ke zbytkům letounu.

Ukrajinská armáda nebude pokračovat v bojových akcích v okruhu 20 kilometrů kolem místa dopadu letadla. Ukrajinský parlament schválil, že na východě země může vyšetřovat a hledat pozůstatky těl obětí 700 členný tým z Nizozemska a 250 vyšetřovatelů z Austrálie.

Podle vicepremiéra Volodymyra Hrojsmana je ale ještě třeba dořešit problém s vlakem, který veze osobní věci obětí neštěstí. Je zablokovaný na teritoriu ovládaném proruskými separatisty. Podle dohod z Minsku by ale měl do dvou dnů doputovat do Kyjeva nebo do Charkova.

Pavel Novák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme