Na atletické ME jede 43 Čechů, zlato budou obhajovat Svobodová a Veselý

Čeští atleti chtějí na mistrovství Evropy navázat na poslední velmi úspěšný šampionát. Do Curychu vyrazí celkem 43 sportovců a mají před sebou těžký úkol: Zopakovat tři zlaté medaile z Helsinek, kde šlo o největší úspěch samostatné české reprezentace.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jiřina Ptáčníková

Jiřina Ptáčníková | Foto: David Kubíček

Ve Finsku se před dvěma lety z titulu radovali čvrtkař Pavel Maslák, tyčkařka Jiřina Svobodová a také oštěpař Vítězslav Veselý. Pavel Maslák kvůli zranění už sezonu ukončil, Vítězslav Veselý do Curychu pojede, i když zatím není úplně fit. Jiřina Svobodová stále hledá svou formu.

„Nechci si to připouštět a řešit. Každá sezona je jiná,“ komentuje své výkony Svobodová. Halová vicemistryně světa ze Sopot už ale několikrát potvrdila, že na velkých akcích umí závodit.

Ukázala se například na červnovém mistrovství Evropy národních týmů v Německém Braunschweigu, kde skončila druhá s výkonem 460 centimetrů.

Kristiina Mäki má medaile z finského i českého mistrovství, reprezentuje ČR

Číst článek

„Letos bohužel nemám formu takovou, abych mohla říct: ‚Jedu si pro medaili.‘ V Curychu chci postoupit do finále a pak se uvidí. Nedávno mi někdo řekl, že když si vezmu reprezentační dres, nemá strach, že by to nedopadlo dobře,“ říká už optimističtěji Jiřina Svobodová, která si o víkendu odvezla z Ostravy už svůj pátý republikový titul.

Po závodech na vítkovickém stadionu se také uzavřela nominace pro mistrovství Evropy, které začne v Curychu za osm dnů. Do Švýcarska vyrazí 43 atletů včetně štafety na 4x400 metrů mužů. Ta si zajistila účast na šampionátu v posledním možném startu.

„Celou sezonu jsem se trápil, na čtvrtce se najednou hodně atletů zlepšilo. Mně se po dvou letech žádné zlepšení nedostalo, všechno špatné je k něčemu dobré," řekl po finále čtvrtky její vítěz Daniel Němeček, který si časem 46,09 vytvořil osobní rekord a splnil limit pro start v individuálním závodě.

Jakub Marek, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme