V Praze vystoupí Pet Shop Boys. Taneční hudbou baví publikum už 33 let

Do České republiky se vrací skupina Pet Shop Boys. V rámci světového turné Electric vystoupí od 20 hodin v pražském Fóru Karlín. Britské duo spolu hraje už 33 let a fanouškům má stále co nabídnout.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Neil Francis Tennant a Christopher Sean Lowe se poznali v obchodě s elektronikou. Původní profesí byli oba hudebními novináři.

„Psali do nějakého hudebního časopisu a tak nějak se jim nelíbila britská scéna. Diskutovali o tom spolu, až si jednoho dne řekli, že založí kapelu. Hned první single se jim strašně povedl, to bylo na začátku 80. let,“ připomíná hudební publicista Josef Vlček.

Pet Shop Boys jsou sice známí hlavně díky taneční hudbě, nebrání se ale ani jiným projektům.

„Dokáží se pohybovat mezi taneční scénou na jedné straně a v posledních letech i nějakou vážnou kulturou. Dělali třeba hudbu ke Křižníku Potěmkin nebo měli koncert s velkou filharmonií,“ potvrzuje Vlček.

Přehrát

00:00 / 00:00

O koncert se zajímal redaktor Marek Blaho

V rámci pražského vystoupení zazní nejslavnější hity z 80. a 90. let i písně z loňského alba Electric. Pet Shop Boys o něm mluví jako o výbušném a tanečním a kritika si ho chválí.

Vidět Pet Shop Boys naživo je podle Josefa Vlčka vždy zážitkem: „Hodně pracují s vizuálními záležitostmi, takže každý jejich koncert je pastva pro oči. Bývají tam baletní scénky, taneční, muzikálové momenty, spousta vizuálních efektů, blikání světel a tak. Bude to podívaná.“

Marek Blaho Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme