Policie zadržela dva mladíky podezřelé z útoku na zpěváka Michala Hrůzu

Ostravská policie zadržela dva muže ve věku 18 a 19 let podezřelé z napadení zpěváka Michala Hrůzy. Zpěvák po čtvrteční potyčce ve Stodolní ulici skončil s těžkým zraněním mozku v ostravské městské nemocnici a je v umělém spánku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michal Hrůza, zpěvák a skladatel

Michal Hrůza, zpěvák a skladatel | Foto: Prokop Havel | Zdroj: Český rozhlas

Policie mladíky zatím z ničeho neobvinila. Případ však kvalifikovala jako těžké ublížení na zdraví, za což hrozí pachatelům až 10 let vězení.

Hrůza byl napaden po středečním koncertě na Festivalu v ulicích. Po vystoupení navštívil s přáteli Stodolní ulici, kde se v nočních hodinách dostal ze zatím neznámého důvodu do konfliktu pravděpodobně se zadrženými mladíky.

Po napadení zůstal v bezvědomí, utrpěl krvácení do mozku a podrobil se operaci. Nemocnice na přání rodiny nechce jeho zdravotní stav komentovat. Je prý vážný, ale stabilizovaný.

Místo v ostravské Stodolní ulici, kde zřejmě zůstal zpěvák Michal Hrůza po potyčce ležet | Foto: ČTK

Michal Hrůza původně působil jako frontman kapely Ready Kirken, s níž vydal čtyři alba s řadou hitů jako Zejtra mám, 1+1 či Krasohled. V roce 2006 musel z rozhodnutí spoluhráčů kapelu opustit.

Na koncertech ale dosud stále hrál písně z repertoáru své bývalé kapely. Je také autorem písně ze seriálu Vyprávěj a hudby k filmu Lidice.

Letos po dvou letech dokončil dvojalbový projekt Noc/Den. Projekt měl být původně hotový již loni, ale Hrůza se zdržel prací na hudbě k filmu Martin a Venuše a písni k filmu Zakázané uvolnění, který měl premiéru 5. června.

Písně z dvojalba Noc/Den chtěl Hrůza představit na podzimním turné. Do té doby plánoval mnoho vystoupení na letních festivalech a slavnostech.

ČTK, Petra Benešová, Simona Bartošová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme