Čerstvý otec Verner se na ME možná rozloučí s dlouhým bazénem

Český plavec Martin Verner má za sebou spoustu startů na velkých závodech, v pondělí ale zažije jednu premiéru. Na mistrovství Evropy v Berlíně bude poprvé startovat jako otec.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martin Verner přicestoval na letošní ME poprvé v nové roli otce

Martin Verner přicestoval na letošní ME poprvé v nové roli otce | Foto: Michal Jurman

„Když začnou závody, tak Martínkovi budou tři týdny. Jeho obrázky mám v počítači a v telefonu. Maminka mi neustále posílá nové, takže jsme docela v kontaktu,“ říká nejlepší český kraulař posledních let k pondělnímu malému výročí svého prvního potomka.

Oslavit by jej chtěl v Berlíně samozřejmě co nejlepšími výkony, kromě štafet si na svá bedra Verner naložil hned čtyři individuální starty. Účast na podobných vrcholných závodech přitom už nedokáže během své bohaté kariéry ani spočítat.

Přehrát

00:00 / 00:00

Plaveckou budoucnost rozebíral s Martinem Vernerem reportér Michal Jurman

„U reprezentace jsem od roku 2000, takže čtrnáctý rok. Možná to je ve dlouhém bazénu má poslední akce, ale nechci nic říkat dopředu, když to není rozhodnuté,“ naráží plavec brněnské Komety na to, že s příchodem rodinných starostí začal už také pečlivěji uvažovat nad svoji další nesportovní budoucností. A jasno má v tomto ohledu už nyní.

„S trenérem a šéfem střediska Centra sportu jsme domluvení, že převezmu nějaké trenérské povinnosti v družstvu, co jsem. Takže povedu ty, co se mnou trénují, plus ty nové, co přijdou,“ vysvětluje.

Nabízí se tak otázka, zda Martin Verner v následné roli trenéra nepovede brzy také svého syna. A ne že by se touto myšlenkou už čerstvý tatínek nezaobíral.

„Přemýšlel jsem, jaké by to bylo, když se jmenuje po mně, kdyby zaplaval rekordy a mně nějaké zůstaly. Aby v tom nebyl mišmaš, bude muset být junior,“ usmívá se před svým úvodním startem na motýlkářské padesátimetrové trati Verner, který na evropském šampionátu bude jistě chtít potvrdit, že rodiče prostě musejí svým dětem jít vzorem.

Michal Jurman, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme