Do kin míří pohádka Tři bratři, nový film Jana a Zdeňka Svěrákových

Červená Karkulka, Šípková Růženka, Maruška z Dvanácti měsíčků a tři bratři, kteří je osvobodí a pak si je snad i vezmou. Takový je ve stručnosti děj nové filmové pohádky, kterou natočil režisér Jan Svěrák podle scénáře svého otce Zdeňka. Snímek je ode dneška k vidění v kinech.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Režisér Jan Svěrák a scénárista Zdeněk Svěrák na slavnostní premiéře své nové pohádky Tři bratři

Režisér Jan Svěrák a scénárista Zdeněk Svěrák na slavnostní premiéře své nové pohádky Tři bratři | Zdroj: ČTK

Základ filmu tvoří tři pohádkové minioperky Jaroslava Uhlíře a Zdeňka Svěráka.

Písničky vznikaly poněkud neobvyklým způsobem, herci je totiž nazpívali přímo na place. Podle režiséra Jana Svěráka to má své výhody.

Přehrát

00:00 / 00:00

Příspěvek o nové pohádce z dílny Svěrák-Svěrák připravili redaktoři Zuzana Vlčková a Tomáš Pilát

„V tom studiu si herci nedokážou představit, co budou na place dělat a jakou budou mít náladu. Ivana Chýlková jde a zpívá a my jsme jí dali na stůl slepici a ona ji smete, jako že je zlá baba, a to samozřejmě do toho zpěvu dostane,“ přiblížil režisér.

Pro Zdeňka Piškulu, představitele jednoho z filmových bratrů, byl prý postup tak překvapivý, že se ani pořádně nesnažil zpívat.

„Dostali jsme takovou tu malou pecku do uší, kde nám hrála muzika, a já jsem si myslel, že je to kvůli tomu, abychom správně otvírali pusu, ne že to je kvůli zpěvu, takže jsem zpíval všelijak, bylo mi to jedno. A pak jsem se dozvěděl, že ten můj všelijaký zpěv bude v té pohádce,“ uvedl Piškula.

Jeho dva bratry hrají Tomáš Klus a Vojta Dyk. V dívčích rolích je pak Červenou Karkulkou Maria Štouračová, Šípkovou Růženkou Kateřina Kosová a Maruškou Sabina Rojková.

Podle Vojty Dyka měli bratři v jejich výběru i určitý manévrovací prostor. „Nakonec to vyšlo tak, jak to mělo vyjít,“ poznamenal.

Jak celkově vyšla filmová pohádka, mohou diváci v kinech posoudit ode dneška.

Tomáš Pilát, Zuzana Vlčková, kov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme