Hasiči Pardubického kraje se připravují na lokální povodně

Vytrvalý déšť zasáhl i Pardubický kraj. Voda zatopila sklepy domů a ucpala kanalizace hlavně na Chrudimsku, Svitavsku a Orlickoústecku. Hasiči likvidovali i několik vyvrácených stromů v areálech dětských táborů.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Část Karlovarského kraje zasáhly přívalové deště

Část Karlovarského kraje zasáhly přívalové deště | Foto: Zdeněk Trnka

Srážky by v Pardubickém kraji mohly ustat zítra odpoledne. Mluvčí krajských hasičů Vendula Horáková potvrdila, že se hasiči pro jistotu připravují na lokální povodně a chystají pytle s pískem.

„Nejvíce zasaženo je Svitavsko a deště pravděpodobně ještě zasáhnou Orlickoústecko,“ řekla mluvčí.

V obci Rozhraní na řece Svitavě platí první povodňový stupeň.

Hasiči odstraňují popadané stromy, čerpají vodu ze zatopených sklepů a bojují s rozvodněným potokem v Radiměři.

Potok se dostal z koryta a hasiči kolem něho postavili hráz z pytlů, aby se voda nevylila i z rybníku. Živel se do obce valil i z pole a zatopil několik sklepů.

Ve Svitavách měli hasiči plné ruce práce s čištěním ucpaných vpustí, ale i odčerpáváním vody z domů. Vyjížděli také k vyvráceným stromům.

„Nahnuté stromy nad stany v dětském táboře odstraňovali hasiči v Rabštejnské Lhotě. V Zadním Arnoštově likvidovali strom, který odřízl cestu do skautského tábora,“ upřesnila mluvčí krajských hasičů Vendula Horáková.

Věra Pavlasová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme