Německý symbol justičního omylu Gustl Mollath je na svobodě

Nejznámější pacient psychiatrické kliniky v Německu je na svobodě. Gustl Mollath strávil v ústavu pro duševně choré sedm a půl roku. Dnes dopoledne ho revizní soud v Řezně osvobodil s tím, že se na psychiatrii dostal protiprávně.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Osvobozený Gustl Mollath

Osvobozený Gustl Mollath | Zdroj: Reuters

Sedmapadesátiletý Němec měl podle obžaloby svou tehdejší manželku, která pracovala v hypoteční bance, bít a omezovat na osobní svobodě. Obviněný to však odmítá. Tvrdil, že jeho manželka spolu s bankou je zapletená do praní špinavých peněz, na což chtěl poukázat.

Soud mu neuvěřil. Na základě zfušovaného posudku ho prohlásil za společensky nebezpečného a poslal ho na psychiatrii. Interní audit banky dal pak Mollathovi za pravdu.

Podle dnešního verdiktu byl na psychiatrii neoprávněně. Přiznal mu odškodnění a propustil ho na svobodu. Viny za násilí na manželce ho ale nezbavil.

Pavel Polák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme