Bezpečnost v Modravě má zvýšit nová křižovatka za 26 milionů korun

V šumavské Modravě se v těchto dnech činí těžká technika. Staví se tam totiž nová křižovatka, o kterou obec usilovala deset let. Vyšla na 26 milionů korun a zprovozněna by měla být na konci července. Původní křižovatka byla velmi nebezpečná.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Křižovatka v centrální části Modravy byla před přestavbou jednou z nejnebezpečnějších na Šumavě

Křižovatka v centrální části Modravy byla před přestavbou jednou z nejnebezpečnějších na Šumavě | Zdroj: ČTK

„Byla skoro do pravého úhlu a v minulosti tady došlo ke smrtelnému úrazu – zabil se tady cyklista o autobus. Auta, která přijíždějí od Kvildy nebo od Srní, teď budou projíždět úplně jiným, bezpečnějším způsobem, než jak projížděla Modravou dřív,“ přibližuje starosta Modravy, nestraník Antonín Schubert.

Prostranství, které okolo silnice vzniklo, nezůstane holé. Cílem obce je zasadit křižovatku co nejvíc do přírody. Chybět nebudou ani chodníky.

Přehrát

00:00 / 00:00

Podrobnosti zjišťovala redaktorka Jitka Cibulová Vokatá

„Aby byli lidé odvedeni ze silnice pryč, protože dříve museli šlapat po silnici. Auta se vyhýbala lidem, lidé se vyhýbali autům, stály tady v silnici autobusy linkové dopravy. Takže teď to bude všechno uspořádané,“ vysvětluje starosta.

„Máte tady ještě poslední možnost vidět úplně poslední zbytek vzdušného vedení, kudy je napájeno veřejné osvětlení, jinak na Modravě a na Filipově Huti jsme veškeré vzdušné elektrické vedení zahrabali do země, takže Modrava je obcí bez stožárů, transformátorů, bez toho, co člověka při pohledu na krajinný ráz ruší,“ dodává Schubert.

Křižovatka v centrální části Modravy byla před přestavbou jednou z nejnebezpečnějších na Šumavě | Foto: ČTK | Zdroj: ČTK

Zvětšit mapu

Jitka Cibulová Vokatá Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme