Meteorologové varují před dalšími silnými bouřkami. Výstraha platí pro celé Česko

Na Vysočinu a do východních Čech dorazily první silné bouřky. Varování platí pro všechny kraje. Místy hrozí silný vítr až okolo 90 kilometrů za hodinu, kroupy a přívalový déšť. Úhrny srážek by mohly ojediněle dosahovat i 50 milimetrů.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Blesky v okolí Prahy

Blesky v okolí Prahy | Foto: Robin Duspara, Lovci bouřek

Nejsilnější bouřky jsou na rozhraní Pardubického a Olomouckého kraje. V těchto oblastech už padaly kroupy o průměru 20 milimetrů.

Výstraha na velmi silné bouřky s vysokým stupněm nebezpečí platí pro české kraje a Vysočinu do 20 hodin.

„Velmi silné bouřky s vysokým stupněm nebezpečí se vyskytnou v Jihomoravském, Zlínském a Olomouckém kraji o něco později. Pro kraj Moravskoslezský platí výstraha na silné bouřky s nízkým stupněm nebezpečí do 23 hodin,“ uvádí meteoroložka Milena Ferebauerová.

V průběhu noci bude podle meteorologa Stanislava Racka déšť slábnout. Přeháňky a bouřky se budou vyskytovat i v pondělí, vydatnější srážky už ale jen na východě území.

Méně oblačnosti bude příští týden v úterý a pak až o víkendu. Srpen by měl být celkově teplotně průměrný až nadprůměrný.

„První dva týdny tohoto období očekáváme slabě nadprůměrné, ve třetím a čtvrtém týdnu očekáváme mírné ochlazování, ale teploty by měly být většinou průměrné,“ dodává Ferebauerová.

Daniela Pavlíčková, Petra Hosenseidlová, Iva Menšíková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme