Penále za zpoždění prací na D1 zřejmě skončí u soudu. Podle firmy za něj může i stát

Sankce, kterou má sdružení firem OHL ŽS a Alpine Bau zaplatit za zpoždění prací na dálnici D1 mezi Lhotkou a Velkou Bíteší, bude zřejmě řešit soud. Firmy tvrdí, že za nedodržení termínů o 200 dnů nese vinu i stát.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

U Velké Bíteše začala další část modernizace dálnice D1

U Velké Bíteše začala další část modernizace dálnice D1 | Foto: Olga Štrejbarová

„Neshodli jsme se na míře zavinění dosavadního zpoždění. Pokud k takovéto shodě nedojde do 15. září, bude rozhodovat soud,“ popsal ministr dopravy Antonín Prachař spor s firmou, která provádí modernizaci úseku dálnice D1.

Sdružení OHL ŽS a Alpine Bau musí podle podepsaného dodatku dokončit dnes zahájenou pokládku na polovině dálnice nejpozději v listopadu. Pokud termín nedodrží, má platit denní odškodné.

„Zhotovitel se zavázal uhradit navíc penále 900 tisíc denně v případě, že nebude dodržen termín třetí etapy do 31. října,“ řekl Prachař.

Eva Kézrová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme