Někdy to vyjde, jindy člověk odpajdá, smiřuje se Klučinová s odstoupením

Eliška Klučinová letos opět vylepšila český rekord v sedmiboji a zažívala krásnou sezónu. Platilo to až do úvodní disciplíny na mistrovství Evropy v Curychu. Na trati 100 metrů překážek se zranila, do cíle doběhla, ale pak už mohla jen odkulhat na autobus zpátky na hotel.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Eliška Klučinová během kladenského víceboje

Eliška Klučinová během kladenského víceboje | Foto: Miroslav Bureš | Zdroj: Český rozhlas

„Tuhle situaci si asi nikdo nepředstaví, ale je to sport. Někdy to vyjde a někdy člověk odpajdá ze stadionu,“ smiřuje se s koncem v sedmibojařské soutěži Eliška Klučinová.

Klíčový moment na stovce překážek si příliš nevybavuje. „Vím, že jsem zakopla na překážce. A když jsem se to snažila vybrat, tak na zemi jsem špatně došlápla, tím jsem si přetočila nohu, která se dostala mimo fyziologické postavení. Teď mám asi natažené nějaké vazy,“ přemýšlí sedmibojařka.

Přehrát

00:00 / 00:00

S Eliškou Klučinovou mluvil reportér ČRo Tomáš Kohout

„Ještě šlo doběhnout 100 metrů překážek, ale když jsem se rozcvičovala na výšku, tak to nešlo vůbec. Už se nemůžu postavit ani na špičku. Odrazit to bohužel nešlo,“ lituje česká rekordmanka.

„Když jsem v klidu, až tak příšerně to nebolí. Nemyslím na nic, říkám si, co budu dělat teď, jestli budu trénovat, nebo zabalím sezonu. Přemýšlím nad normálními věcmi,“ svěřuje se šestadvacetiletá atletka.

Eliška Klučinová v curyšském sedmiboji kvůli zranění nepokračuje

Číst článek

Nucené odstoupení jí ale náladu příliš nezkazilo. „Do osmé překážky jsem běžela hezky, to mě může potěšit. Nevyšlo to letos, ale třeba to vyjde příští rok. Dala jsem si cookies a odpoledne se půjdu podívat, jak budou bojovat naši další sportovci,“ plánuje.

„Určitě mě potěší, když uvidím někoho dalšího, komu to vyjde,“ drží palce svým reprezentačním kolegům Eliška Klučinová.

Tomáš Kohout, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme