Kvitová nemá americké turnaje ráda, astma ji už ale omezovat nemusí

Úspěšné české tenistky z Wimbledonu si trochu prodloužily pauzu po travnatém grandslamu a pro většinu z nich začíná druhá polovina sezony až dnes. Petra Kvitová nastoupí na kurt v kanadském Montrealu jako 4. hráčka světa s vědomím, že na tamním betonu rozhodně není nejsilnější.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petře Kvitové se v souboji proti Američance bude výborný return hodit

Petře Kvitové se v souboji proti Američance bude výborný return hodit | Zdroj: Reuters

„Nemám Ameriku v oblibě. Nikdy se mi tam nedařilo, ale doufám, že letos bych to mohla prolomit. Těším se i netěším, bude to o tlaku a doufám, že se s tím vyrovnám lépe než minule,“ věří Petra Kvitová.

Kdyby se z tenisového kalendáře dalo něco vypustit, určitě vymaže právě začínající turnaje a grandslamové US Open k tomu. Kromě roku 2012 se jí v srpnu a září nikdy nedařilo - jednak kvůli problémům s astmatem ve velkém horku, ale i kvůli jedinečným vlastnostem betonového dvorce.

„Na tvrdém povrchu je to trošku jiné, takže se hodně přizpůsobujeme,“ přiznává tenistka.

Přehrát

00:00 / 00:00

Přípravu Petry Kvitové sleduje reportér ČRo Martin Charvát

Především delší výměny na betonu jsou to hlavní, kde by se ve hře Petry Kvitové měla projevit práce nového člena jejího týmu - už měsíc jí pomáhá prostějovský kondiční trenér Branislav Bundzik.

„Kondice je článek, který se dá hodně zlepšit. Je to každodenní práce – hodně běhání, posilování, zpevnění těla, abych byla výbušnější, vydržela odrazy na kotníky. Je toho strašná spousta,“ vysvětlovala Petra Kvitová coby Host Radiožurnálu.

Po Wimbledonu si dala pár dní volno, ale teď už se tři týdny opět připravuje a doufá, že stejně jako se jí zmírnilo astma, půjde správným směrem i kondice.

„Doufám, že už se mi astma zlepšilo natolik, že už mě nemusí omezovat. Ale turnaje jsou natolik silné, že od prvních kol se budou potkávat těžké soupeřky,“ uvědomuje si 4. hráčka světového žebříčku.

Třeba ve druhém kole v Montrealu proti ní bude buď Australanka Dellacquaová, nebo Belgičanka Flipkensová.

V každém případě se chce Petra Kvitová vyhnout roku 2011, kdy jako čerstvá wimbledonská vítězka odjela z amerických turnajů v druhé polovině roku s větším počtem porážek než vítězství.

Martin Charvát, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme