Čtyřkajak Havel, Trefil, Dostál a Štěrba má zlato, kanoista Fuksa bronz

Čeští rychlostní kanoisté mají na mistrovství světa už čtyři medaile. Ke dvěma včerejším totiž dnes přidal bronzovou kanoista Martin Fuksa a zlatou čtyřkajak Daniel Havel, Lukáš Trefil, Josef Dostál a Jan Štěrba.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mistři světa na čtyřkajaku - Daniel Havel, Lukáš Trefil, Josef Dostál a Jan Šterba

Mistři světa na čtyřkajaku - Daniel Havel, Lukáš Trefil, Josef Dostál a Jan Šterba | Zdroj: ČTK

„Závod to byl hodně těžký, vypjatý a vyrovnaný až do posledních metrů. Naštěstí jsme to zvládli ze všech lodí nejlépe. Oproti loňsku jsme fungovali lépe jako tým a vzájemně jsme se trochu víc respektovali. To byl největší krok ke zlatu,“ říkal v cíli šťastný Daniel Havel.

Do lodě usedl i čerstvý mistr světa ze singlkajaku Josef Dostál. Jeho přítomnost musela ostatní uklidnit i proto, že po včerejším vítězství věřil, že v dnešním závodě bude mít ještě více sil.

Přehrát

00:00 / 00:00

Závod hodně těžký, vypjatý a vyrovnaný až do posledních metrů, říkal v cíli Daniel Havel

„Pepův úspěch nás určitě ještě víc nabudil. Navíc ostatní posádky na nás koukali s ještě větším respektem než předtím, když máte v lodi mistra světa. Je to hned lepší pocit a cítíte se ve větší pohodě,“ přiznal Daniel Havel.

Závěr byl dramatický, na českou loď se dotahovali Portugalci, ale nakonec proťali cílovou pásku o 215 tisícin vteřiny později.

„O tom jsme nepřemýšleli. Věděli jsme, že jsme vpředu, ale netušili jsme, jestli jsme první nebo druhý. Bylo to hodně vyrovnané, ale v posledních sto metrech se člověk nesmí vůbec ohlížet, protože by rozhodil loď. Podívali jsme se až na cílové pásce, a viděli jsme, že to tam padlo,“ popisoval dramatický závěr dnes třiadvacetiletý Havel.

Ten si tak dal krásný dárek k narozeninám. I proto budou oslavy o to bouřlivější.

„Dal jsem si nejhezčí dárek, jaký si sportovec může dát. Takže žádná malá oslava nebude, když je k tomu titul,“ uzavřel čerstvý mistr světa Daniel Havel.

Patricie Strouhalová, Jan Suchan, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme