Schytám víc ran, ví dálková plavkyně Rybářová. Vadí jí společný start s muži

Čeští dálkoví plavci zatím na mistrovství Evropy čekají na úspěch, kterým by pro ně byla účast v nejlepší desítce výsledkové listiny. Jak všichni doufají, dočkat by se měli ale už zítra, kdy je v Berlíně na programu nejdelší závod na 25 kilometrů. V úspěch na této trati doufá hlavně plavkyně brněnské Komety Silvie Rybářová.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Silvie Rybářová v přípravě na závod ME na 25km

Silvie Rybářová v přípravě na závod ME na 25km | Foto: Michal Jurman

„Největší výsledek se dá předpokládat na pětadvacítce. Je tam sice množství dobrých plavců, ale není to olympijská trať, ne všichni ji poplavou a dá se tam udělat pěkný výsledek,“ říkal s nadějí v hlase už před odjezdem do Berlína reprezentační trenér Rostislav Vítek.

Maximem jeho svěřenců zatím bylo na veslařském kanále v Grünau 17. místo Jana Pošmourného a 18. Jany Pechanové. Na nejdelší trati 25 kilometrů by se ale mělo vše změnit. Na start se obě největší české naděje, tedy Jan Pošmourný a Silvie Rybářová postaví přitom spolu.

Přehrát

00:00 / 00:00

ME v plavání sleduje v Berlíně reportér ČRo Michal Jurman

„Vadí mi, že ženský a chlapi neplavou závod zvlášť, protože čas by byl. Dají to dohromady a propleteme se. Cílem bude udržet se žen, a když zaútočí chlapi, tak se udržet s hlavním polem,“ mrzí Silvii Rybářovou hromadný start mužů a žen, při kterém se vždy voda doslova vaří.

Rodačka z Blanska rozhodně ale nemusí tesknit nad svojí formou. Do Berlína přijela coby vedoucí žena maratónského seriálu Grand Prix, když už letos vyhrála závody v Argentině a v Kanadě.

Na klidu jí to ale paradoxně příliš nepřidává. „Berou mě trošku jinak. Někdy na mě útočí a schytám víc ran, než bych schytala předtím. Snažím se tomu vyhýbat, ale trenér mě tlačí, abych bojovala. To se musím trošku naučit,“ uvědomuje si osmadvacetiletá plavkyně.

Ve prospěch českých reprezentantů může hrát neúčast v dnešním závodě týmů. Všechny tituly mistrů Evropy v individuálních disciplínách si totiž zatím rozdělili silné reprezentace Nizozemska a Německa.

Cílová plošina, kde bude chtít Rybářová v neděli potvrdit svoji formu z dálkových závodů Grand Prix | Foto: Michal Jurman

Michal Jurman, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme