Izrael obnovil nálety na Gazu, Hamás hrozí útoky na letiště v Tel Avivu

Palestinské hnutí Hamás hrozí ostřelováním letiště v Tel Avivu a varuje letecké společnosti, aby se této destinaci vyhnuly. Svými hrozbami reaguje na letecké útoky izraelské armády, které v Gaze přes noc zabily několik Palestinců. Mezi oběťmi je i žena i dvouleté dítě. Boje mezi oběma stranami znovu začaly po včerejším porušení příměří a krachu jednání v Káhiře.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Izraelská armáda obnovila nálety na Gazu, při útocích opět umírali lidé

Izraelská armáda obnovila nálety na Gazu, při útocích opět umírali lidé | Zdroj: Reuters

"Izraelská delegace se rozhodla opustit káhirská jednání už ve čtyři hodiny odpoledne, tedy ještě před porušením příměří. To dokazuje, že je to Izrael, kdo chtěl zmařit jednání a přerušit příměří," obvinil hlavní palestinský vyjednavač Azzám Ahmad izraelskou stranu.

Izrael ale trvá na tom, že rozhovory zkrachovaly po nečekaném raketovém útoku z Gazy a že za bojových operací jsou další jednání vyloučená.

Rakety Hamásu mířily v posledních hodinách na Tel Aviv i na Jeruzalém a izraelská armáda nechala znovu otevřít protiraketové kryty po celé zemi.

Dolet raket Hamásu z pásma Gazy | Foto: Michal Jindra

Štěpán Macháček Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme