Přátelství jde stranou, Berdycha čeká v úvodu US Open tréninkový kolega Hewitt

Podle jmen půjde o nejatraktivnější zápas 1. kola US Open. Šestý nasazený hráč turnaje Tomáš Berdych se utká s někdejším šampionem z New Yorku a bývalou světovou jedničkou Australanem Hewittem. V zápase půjde sice teprve o postup do druhého kola, přesto je možná jedním z nejdůležitějších v sezoně českého tenisty.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáše Berdycha čeká v 1. kole US Open Lleyton Hewitt

Tomáše Berdycha čeká v 1. kole US Open Lleyton Hewitt | Zdroj: Reuters

„Často spolu trénujeme, mám s ním dobrou zkušenost. Je to fajn borec, ale na kurtu to jde bokem,“ vyhlíží nadcházející zápas s Lleytonem Hewittem Tomáš Berdych.

Už v 1. kole se utkají dva špičkoví tenisté, kteří se navzájem hodně uznávají. Ale pro Tomáše Berdycha půjde hlavně o velký zdravotní test. Po potížích s kyčlí a se zády má za sebou spoustu návštěv u lékařských specialistů. V posledních dnech bez omezení, ale až dnes se ukáže, jak na tom je.

Přehrát

00:00 / 00:00

První vystoupení Tomáše Berdycha na letoším US Open bude sledovat reportér ČRo Jaroslav Plašil

„Jedna stránka věci je, že ho dali do kupy. Ale teď bude důležité, jak to zvládne v zápase. Hewitt je sice starší, ale málo kazí a bude běhat. Bude to muset odehrát Tomáš. Pro jeho pocit je důležité, jak zápas zvládne,“ myslí si Jaroslav Navrátil, český daviscupový kapitán.

Pokud by se českému reprezentantovi ozvaly nedávné potíže, ohrozilo by to další část sezony včetně semifinále týmové soutěže ve Francii.

„Když by nebyl zdravotně v pořádku, těžko můžeme počítat s Davis Cupem, když má ještě důležitý podzim. To by určitě bylo těžké,“ tuší kapitán národního družstva, který ale věří v lepší variantu, že se Tomáš Berdych výhrou nad stále kvalitním hráčem se slavnou minulostí chytí.

„Chce udělat maximum, aby uspěl, to pro něj znamená finále nebo vítězství. Není tu Rafa Nadal, takže když bude opravdu v pořádku, může jít daleko,“ věří Jaroslav Navrátil.

Jaroslav Plašil, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme