V německém fotbale je korupce nemyslitelná, o české tamní fanoušci slyšeli

Srovnávat český a německý fotbal není dost dobře možné. Ať už po stránce výkonnostní nebo finanční. Najde se ale řada oblastí, ve kterých Česko pokulhává – a přitom by náprava nestála peníze a nebylo by třeba ani složitých projektů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Berlín. Němečtí fanoušci sledují na velkoplošných obrazovkách finále MS ve fotbale

Berlín. Němečtí fanoušci sledují na velkoplošných obrazovkách finále MS ve fotbale | Zdroj: Reuters

Hlavním rozdílem je povaha českého fotbalového fanouška a jeho vnímání českého fotbalu. Pro českého fandu je ve velké většině výsledek a průběh zápasu tím hlavním na celém dni. A když už výsledek nedopadne podle představ, často se mluví o korupci, což fotbalový zážitek pokazí.

Němečtí fanoušci se korupce nebojí. „Ovlivnění zápasů? Ne, to si nemyslím. Jednak by to tu vyšlo velmi brzy najevo, kdyby někdo cokoli zkusil, a pak – v tomhle sportu se tu pohybuje tolik peněz, že nikdo podle mě nebude riskovat kvůli pár tisícovkám EUR,“ říkal přesvědčivě Matthias.

Přehrát

00:00 / 00:00

S německými fanoušku mluvil v Mnichově reportér ČRo Tomáš Lörincz

O českých korupčních aférách slyšel. Zaregistroval i to, že v pozici šéfa svazu je člověk spojený právě s korupcí. „No jo, jenže když je jeden z největších korupčníků šéfem FIFA,“ nedělal velké závěry fanoušek mnichovského Bayernu.

Vnímání českého fotbalu zase není až tak negativní. Fandové Bayernu toho se svým týmem prožili spoustu, ale za jeden z největších zážitků považují návštěvu Prahy.

Skvělá atmosféra i organizace, tak fandí ‚ultras‘ Bayernu Mnichov

Číst článek

„Finále Superpoháru v Praze bylo jedním z nejlepších zápasů v dějinách klubu. Jednak proto, že jsme se utkali s Chelsea v odvetě za finále Ligy mistrů, které Bayern na domácím hřišti prohrál, a jednak proto, že to v Praze opravdu stálo za to, fandové Bayernu Brity úplně překřičeli, byla to paráda,“ tlumočí Matthias spokojenost fanoušků, kteří Prahu navštívili.

Tomáš Lörincz, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme