Turecká policie zatkla 24 odpůrců prezidenta Erdogana - včetně zástupců médií a bývalých vysokých policistů

Při rozsáhlé razii proti odpůrcům prezidenta zatkla turecká policie celkem 24 lidí. Bývalé vlivné policejní důstojníky, úředníky i šéfa vlivného deníku podezírá ze spiknutí proti prezidentovi. Recep Tayyip Erdogan dokonce tvrdí, že vytvářeli teroristickou síť, která ho chtěla svrhnout.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Turecký prezident Recep Erdogan

Turecký prezident Recep Erdogan | Zdroj: Reuters

„Musíme vidět širší obrázek. Umlčují se svobodná média, přijímají se nové zákony a z každého se dělá podezřelý. Když umlčíte nás - média, jediným pilířem svobody slova bude parlament. Zničíte Turecko,“ varoval před nebezpečím jeden ze zadržených Ekrem Dumanli, šéfredaktor vlivného deníku Zaman.

Zátah se zaměřil na média a úředníky spojované s vlivným islámským duchovním Fetullahem Güllenem. Ten žije v americkém exilu a policie a vládní islamistická strana ho podezírají z vytváření paralelní státní struktury.

Recep Tayyip Erdogan | Foto: Český rozhlas

Zdeněk Novák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme