Basketbalisté zvládli i třetí domácí zápas v kvalifikaci. Jsme mentálně silní, říkají

Čeští basketbalisté nezaváhali ani ve třetím domácím kvalifikačním utkání o postup na mistrovství Evropy, když v Nymburku porazili Gruzii 86:67. Se středečním soupeřem si tak vylepšili vzájemnou bilanci. První duel totiž prohráli v Tbilisi o jedenáct bodů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Satoranský (v bílém) byl s 16 body nejproduktivnějším Čechem v duelu s Gruzií

Tomáš Satoranský (v bílém) byl s 16 body nejproduktivnějším Čechem v duelu s Gruzií | Zdroj: ČTK

Středeční výhrou se navíc Češi dvě kola před koncem kvalifikační skupiny přiblížili k postupu na evropský šampionát.

Třinácti body týmu výrazně pomohl Pavel Houška. Kvůli rodinným problémům neměl vůbec reprezentační dres obléknout. Nakonec už naskočil do nedělního zápasu proti Maďarsku a v utkání s Gruzií byl jedním z nejlepších hráčů na palubovce.

Přehrát

00:00 / 00:00

Hlasy z českého tábora po výhře nad Gruzií zaznamenal Pavel Petr

„S trenérem jsme byli pořád v kontaktu, když problémy pominuly, tak jsem byl svolný k návratu. Klukům patří velký dík, že mě mezi sebe přijali,“ pochvaloval si nymburský pivot aktuálně ve službách národního týmu.

Tréninková absence v jeho případě nebyla vůbec znát. „Prostor, který jsem dostal, jsem se snažil maximálně využít. Fyzicky jsem se připravoval, ale po basketbalové stránce to bylo horší, balon jsem přeci jen dlouho nedržel. Musel jsem si přidávat střelbu i všechno ostatní,“ prozrazuje Houška.

Basketbalisté ČR porazili Gruzii 86:67 a přiblížili se postupu na ME

Číst článek

Pozitivní byl také návrat uzdraveného Tomáše Satoranského. Jeho přínos pro mužstvo si pochvaloval jeden z nejzkušenějších v domácí sestavě Luboš Bartoň. Věděl, co je největší předností nové akvizice španělské Barcelony.

„Jde o našeho stěžejního hráče při nájezdech, při přihrávkách i v obraně. Má dva metry, je neuvěřitelně pohyblivý, jakmile dostane míč, tak to valí. Ostatním to dodává energii, hra je pak o dost jiná,“ má jasno Bartoň.

Kvalifikaci zakončí dvěma zápasy venku

Češi aktuálně vedou svou kvalifikační skupinu, společně s Maďarskem mají sedm bodů.

„Odpracovali jsme si to, ale kvalifikace ještě zdaleka nekončí. Musíme předvést dobrý výkon i v Portugalsku, které bude hrát doma jinak než u nás. Celá kvalifikace se rozhodne v Maďarsku, kde nás čeká těžký zápas. Po třech domácích výhrách jsme po mentální stránce silní,“ dodal Bartoň.

Český tým pod vedením kouče Ronena Ginzburga už v neděli hraje v Portugalsku a o tři dny později zakončí kvalifikaci na maďarské palubovce.

Basketbalisté děkují za podporu fanoušků v nymburské hale | Foto: ČTK

Pavel Petr, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme