Koalice chce představit přepsané znění služebního zákona

Koalice dokončuje variantu návrhu služebního zákona. Nové, přepsané znění by v paragrafované verzi měly dostat ještě dnes i opoziční strany. Kvůli shodě na konečné podobě se pak mají v pondělí sejít zástupci všech parlamentních stran.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Poslanecká sněmovna 16.7.2014

Poslanecká sněmovna 16.7.2014 | Foto: Filip Jandourek

Na společném jednání chtějí definitivně odsouhlasit výsledný kompromis. V tom už chybí generální ředitelství státní služby. Koalice jeho vyškrtnutím vyhověla požadavku pravicové opozice.

„Ta nejzásadnější změna se týká generálního ředitelství, které z návrhu zákona o státní službě vypadává. Kompetence, které měl mít generální ředitel, přebírá náměstek pro státní službu, který bude na ministerstvu vnitra,“ upřesňuje předseda poslaneckého klubu ČSSD Roman Sklenák.

„Druhá byla potom prostupnost státní správy a samosprávy, což si myslím, že tam v nějaké variantě asi bude. Dalším požadavkem byla ochrana úředníků, to znamená, že se tam prodlouží doba ze tří let na čtyři roky. Ti, kteří tam pracují, se budou překlápět do státní služby. Čtvrtým požadavkem byl jeden typ náměstků, z čehož jsme ustoupili koalici,“ dodává poslankyně TOP 09 Věra Kovářová.

Poslanci by měli zákon definitivně schvalovat na schůzi, která začne 27. srpna.

Jaroslava Malínská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme