Špotáková přišla o neporazitelnost, v Birminghamu skončila druhá

Česká oštěpařka Barbora Špotáková přišla o neporazitelnost, kterou hájila po návratu k závodům po mateřské pauze. Na mítinku Diamantové ligy v Birminghamu skončila druhá výkonem 62,89 metru. Na stupně vítězů se prosadila také Denisa Rosolová, která doběhla třetí v závodu na 400 metrů překážek.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Barbora Špotáková závod Diamantové ligy v Birminhamu nevyhrála

Barbora Špotáková závod Diamantové ligy v Birminhamu nevyhrála | Zdroj: Reuters

Špotáková se sice dostala prvním hodem dlouhým 62 metrů a 54 centimetrů do vedení, ale ve druhé sérii ji nečekaně přehodila Kanaďanka Elizabeth Gleadleová.

Česká mistryně Evropy na její pokus 64,49 už nedokázala odpovědět a svůj nejdelší hod předvedla také ve druhém pokusu. Bronzová byla stejně jako na ME Němka Linda Stahlová, která hodila o 14 cm méně než Špotáková.

Česká světová rekordmanka je po výhrách v Římě, Lausanne a Monaku v čele Diamantové ligy ve své disciplíně se čtrnácti body. O čtyři méně má Slovinka Martina Ratejová, dnes čtvrtá oštěpařka a už jediná soupeřka Špotákové v boji o celkový triumf v prestižním seriálu.

V závěrečném závodu v Bruselu se bude rozdávat dvojnásobný počet bodů, za vítězství jich tak bude 8.

Rosolové se dařilo, Svobodové ne

Denisa Rosolová v běhu na 400 metrů překážek časem 55,65 sekundy skončila daleko za vítěznou Jamajčankou Kaliese Spencerovou, druhá byla mistryně Evropy z Curychu Eilidh Childová z Velké Británie.

Bez zdařeného pokusu ukončila závod tyčkařek Jiřina Svobodová, která třikrát shodila základní výšku 432 cm. Tři křížky v zápisu měly také Australanka Alana Boydová a Brazilka Fabiana Murerová. Závod vyhrála Řekyně Katerina Stefanidiová za skok přes 457 centimetrů.

ČTK, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme