Chceme ukázat, že Sparta do evropských pohárů patří, burcuje trenér Lavička

Sparťané v minulé sezoně tuzemskému fotbalu dominovali. I proto si brousili zuby také na úspěch v evropských pohárech. Jenže útok na Ligu mistrů nevyšel a pražský celek tak teď potřebuje postoupit do Evropské ligy.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vítězslav Lavička

Vítězslav Lavička | Foto: Filip Jandourek

„Jsem přesvědčený, že tenhle tým, který spolu pracuje přibližně dva roky, už v předminulé sezoně na evropské scéně ukázal svoji kvalitu. Přesto si myslíme, že za tu dobu ušel kus cesty,“ doufá trenér Vítězslav Lavička, jež připomněl postup Sparty do jarní fáze Evropské ligy v sezóně 2012/2013.

V té době byly v kádru prakticky všechny současné opory, které ale opět nedokážou prodat ligovou formu v pohárech.

Přehrát

00:00 / 00:00

Kouč Vítězslav Lavička ví, že proti Spartě stojí silný soupeř

„Na mezinárodní scéně rozhodují o úspěchu či neúspěchu malé detaily,“ říká sparťanský kouč, který má s týmem v této sezóně, na rozdíl od loňska, šanci na opravu.

Musí ale překonat v play-off o Evropskou ligu Zwolle. První zápas čeká pražské mužstvo dnes v Nizozemsku, netradičně na umělé trávě. A český mistr bere celkově dvojutkání jako velkou výzvu.

„Všichni sparťané jsou odhodlaní, chceme být v tomto utkání úspěšní. K soupeři ale máme zdravý respekt, víme, že před námi stojí silný a odhodlaný soupeř. Chceme ale ukázat, že Sparta do evropských pohárů patří,“ dodal sparťanský kouč.

A trenér Vítězslav Lavička může tenhle cíl začít naplňovat od 20 hodin. Celý zápas bude prostřednictvím streamu vysílat zpravodajský web zpravy.rozhlas.cz, druhý poločas uslyšíte také na Radiožurnálu.

Mirko Vasić, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme