‚Jsem prastarý dědek.‘ Karel Schwarzenberg nebude v příštích poslaneckých volbách kandidovat do sněmovny

Bývalý ministr zahraničí Karel Schwarzenberg již nechce příští rok kandidovat do sněmovny a zřejmě tak skončí v české politice. „Politika mě baví, protože je v České republice komická. V příštích volbách ale nenastoupím. Jsem prastarý dědek, který už tam nemá lézt. Budu to jen pozorovat a komentovat,“ řekl čestný předseda TOP 09 v rozhovoru pro týdeník Reflex.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Poslanec TOP 09 Karel Schwarzenberg.

Poslanec TOP 09 Karel Schwarzenberg. | Foto: TOP 09 | Zdroj: TOP 09

Schwarzenberg stejně jako Miroslav Kalousek (TOP 09) ohlásil, že již v příštích poslaneckých volbách nebude kandidovat. I když přiznává, že ho práce poslance stále baví, přirovnává českou politiku k tragikomedii. 

Kalousek nebude příští rok kandidovat do sněmovny. Chce ale jednat o předvolebním bloku

Číst článek

Sám se posledních mimořádných zasedání o rozpočtu a koronaviru neúčastnil. „Žádné jednání to nebylo. Koaliční většina včetně komunistů prostě prohlasovala, co chtěla. Ve skutečnosti se s opozicí vůbec nebavili, takže žádné jednání neprobíhalo,“ okomentoval Schwarzenberg aktuální politickou situaci. 

‚Mladá nadaná žena‘

Strana TOP 09, které je dlouholetý politik čestným předsedou, se podle něj nachází v dobré kondici. Ocenil také novou předsedkyni strany Markétu Pekarovou Adamovou. „Máme mladou nadanou ženu, která bohudíky ještě dobře vypadá, a je schopná rázných rozhodnutí,“ uvedl Schwarzenbeg pro Reflex.

Schwarzenberg působil dvakrát ve funkci ministra zahraničí, nejdříve ve vládě Mirka Topolánka a poté ve vládě Petra Nečase. Šest let ve straně TOP 09 působil také jako její předseda. Poslancem byl od roku 2010. 

vtk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme