Anglie a Argentina vydřely vítězství, Švédsko jen remizovalo

Angličtí fotbalisté měli v utkání s Paraguayí převahu, ale paraguayského brankáře dokázal překonat jen vlastní gól obránce Gamarra. Trinidad a Tobago si vlastní gól nedal a Švédsko neprosadilo. Zrodilo se proto další překvapení šampionátu a zároveň první remíza 0:0. Argentina měla s Pobřežím slonoviny potíže, ale zvítězila 2:1

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

radost anglických hráčů

radost anglických hráčů | Zdroj: ČTK

Angličané měli tradičně velkou převahu v hledišti a armáda hlučných fanoušků se mohla radovat dříve, než čekala. Ve 3. minutě rozehrál kapitán Beckham od levé postranní čáry trestný kop, který poslal do středu šestnáctky a tam ho dezorientovaný Gamarra prodloužil do vlastní sítě.

Paraguay brzký gól zaskočil a jen stěží se dostávala ze své poloviny. Navíc v osmé minutě přišla další těžká rána: brankář Villar při skluzu za míčem špatně došlápl a s pláčem musel přenechat své místo náhradníkovi Bobadillovi. Šlo o nejrychlejší střídání gólmanů v historii mistrovství světa.

Anglická převaha pokračovala po celý zápas. V druhém poločase Angličané opatrně kontrolovali průběh utkání a do žádné ofenzivní přestřelky se nepouštěli, zatímco Jihoameričané si neuměli s jejich stylem poradit.

Trinidad a Tobago, soupeř české reprezentace v posledním přípravném utkání (Češi na Letné vyhráli 3:0), nastoupil ke své premiéře na mistrovství světa a hned uhrál bod do tabulky základní skupiny B. Ačkoliv se "Piráti z Karibiku" téměř celý druhý poločas bránili bez vyloučeného Johna, náporu Skandinávců odolali. Švédi totiž v šancích buď nemířili přesně, nebo pálili do připraveného brankáře Hislopa.

Souboj Argentiny s Pobřežím slonoviny se také nevyvíjel jednoznačně. Jihoameričané se ale dokázali prosadit už v prvním poločase, po kterém vedli 2:0. To jim nakonec zajistilo první tři body do tabulky skupiny C, protože reprezentanti Pobřeží slonoviny jen snížili stav z jejich pohledu na 1:2.

Anglie - Paraguay 1:0 (1:0)

Branka: 3. vlastní Gamarra.
Rozhodčí: Rodriguez (Mex.) - Camargo (Mex.), Leal (Kost.). ŽK: Gerrard, Crouch - Váldez.
Diváci: 48.900 (vyprodáno).

Anglie: Robinson - Neville, Terry, Ferdinand, A. Cole - Beckham, Gerrard, Lampard, J. Cole (83. Hargreaves) - Owen (56. Downing), Crouch. Trenér: Eriksson.

Paraguay: Villar (8. Bobadilla) - Caniza, Gamarra, Cáceres, Toledo (82. Núněz) - Bonet (68. Cuevas), Acuňa, Paredes, Riveros - Váldez, Santa Cruz. Trenér: Ruiz.

Trinidad a Tobago - Švédsko 0:0

Rozhodčí: Maidin (Sing.) - Permpanich (Thaj.), Kulúm (SAE). ŽK: A. John, Yorke - Larsson. ČK: 46. A. John (Trin.). Diváci: 62.959.

Trinidad a Tobago: Hislop - Lawrence, Sancho, A. John, Gray - Birchall, Edwards, Yorke, Theobald (67. Whitley) - Samuel (53. Glen) - S. John. Trenér: Beenhakker.

Švédsko: Shaaban - Alexandersson, Mellberg, Lucic, Edman - Wilhelmsson (79. Jonson), Linderoth (79. Källström), A. Svensson (62. Allbäck), Ljungberg - Ibrahimovic, Larsson. Trenér: Lagerbäck.

Tabulka základní skupiny B:
1. Anglie 3 body,
2.-3. Švédsko a Trinidad a Tobago 1,
4. Paraguay 0.

Argentina - Pobřeží slonoviny 2:1 (2:0)

Branky: 24. Crespo, 38. Saviola - 82. Drogba.
Rozhodčí: Rozhodčí: De Bleeckere - Hermans, Vromans (všichni Bel.). ŽK: Saviola, Heinze, González - Eboué, Drogba. Diváci: 50.000.

Argentina: Abbondanzieri - Burdisso, Ayala, Heinze, Sorín - Rodriguez, Mascherano, Cambiasso - Riquelme (90. Aimar) - Saviola (76. González), Crespo (64. Palacio). Trenér: Pekerman.

Pobřeží slonoviny: Tizié - Eboué, K. Touré, Meité, Boka - Zokora, Y. Touré, Keita (75. A. Koné), Akalé (62. B. Koné) - Kalou (56. Dindane), Drogba. Trenér: Michel.

Tomáš Kohout, Ivana Paulová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme