České basketbalistky postupují ze třetího místa

České basketbalistky zakončily účinkování v základní skupině B olympijského turnaje výhrou nad Novým Zélandem 74:57 a do čtvrtfinále postupují ze třetího místa. O postup mezi nejlepší čtyřku týmů budou bojovat s druhým celkem skupiny A, kterým bude s největší pravděpodobností Rusko nebo Brazílie.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

české basketbalistky

české basketbalistky | Foto: Michal Doležal

České basketbalistky měly od prvních minut utkání pod kontrolou, již v první čtvrtině si vypracovaly devítibodový náskok a poločas vyhrály 40:20. Po změně stran se na palubovku v českých barvách dostaly i hráčky z lavičky, které se sice nevyvarovaly chyb, ale pohodlný více než desetibodový náskok dokázaly udržet. V závěru se už zápas jen dohrával, Novozélanďanky se smířily s porážkou a české hráčky zvítězily nakonec o sedmnáct bodů.

Na střeleckou formu v utkání s Koreou navázala kapitánka Hana Machová, která zaznamenala jedenadvacet bodů a stala se nejlepší střelkyní zápasu.

Výsledek - skupina B:

Česká republika - Nový Zéland 74:57 (21:12, 40:20, 58:43)

Body: Machová 21, Hamzová 14, Veselá 13, Klimešová 11, Vítečková 9, Pavlíčková 4, Večeřová 2 - Farmerová 19, Marinová 18, Loffhagenová a Tupuová po 5, Cottonová 4, Compainová a Kerrová po 3
Rozhodčí: Ethierová (Kan.), Kim Ča-ok (Korea)
Fauly: 23:18
Trestné hody: 13/16 - 19/24
Trojky: 5:2
Diváci: 365

Alena Benešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme