Federer podlehl v semifinále Australian Open Safinovi

Ruský tenista Marat Safin překazil Švýcaru Rogeru Federerovi šanci na obhajobu titulu na Australian Open. Federer, který kraluje světovému žebříčku, přitom do dneška neztratil v Melbourne ani set. V semifinále ovšem podlehl turnajové čtyřce za čtyři a půl hodiny 7:5, 4:6, 7:5, 6:7 a 7:9. Safin, jenž hrál finále Australian Open i vloni, se o titul utká s lepším z pátečního duelu mezi Američanem Andym Roddickem a domácím favoritem Lleytonem Hewittem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Roger Federer

Roger Federer | Zdroj: ČTK

Složení finále ženské dvouhry už známe. Bude ryze americkou záležitostí. Soupeřkou světové jedničky Lindsay Davenportové bude mladší ze sester Williamsových, Serena. Obě hráčky si postup do finále vybojovaly v třísetových duelech poté, co první set prohrály hladce 2:6. Serena Williamsová udolala Rusku Marii Šarapovovou 2:6, 7:5, 8:6 a odvedla jí porážku z loňského wimbledonského finále. Davenportová, jež v Melbourne postoupila i do finále čtyřhry, přešla přes Francouzku Nathalii Dechyovou po setech 2:6, 7:6 a 6:4.

Poslední česká zástupkyně v Melbourne, juniorka Nikola Fraňková, postoupila ve čtyřhře už do semifinále, když spolu se svou maďarskou partnerkou Agnes Szavayovou vyřadily nejvýše nasazený švýcarsko-německý pár Bacsinszká, Kerberová.

Výsledky: Dvouhra muži - semifinále: Safin (4-Rus.) - Federer (1-Švýc.) 5:7, 6:4, 5:7, 7:6 (8:6), 9:7.

Čtyřhra muži- semifinále: W. Black, Ullyett (5-Zimb.) - Melzer, Waske (Rak.) 6:3, 6:4, B. Bryan, M. Bryan (2-USA) - Björkman, Myrnij (4-Švéd./Běl.) 6:1, 6:3.

Dvouhra ženy - semifinále: Davenportová (1-USA) - Dechyová (19-Fr.) 2:6, 7:6 (7:5), 6:4, S. Williamsová (7-USA) - Šarapovová (4-Rus.) 2:6, 7:5, 8:6.

Smíšená čtyřhra - čtvrtfinále: Ullyett, Huberová (4-Zim./JAR) - B. Bryan, Zvonarevová (5- USA/Rus.) 6:7 (5:7), 6:3, 7:6 (10:8).

Dvouhra junioři - 3. kolo: Cilič (Chorv.) - Lojda (8-ČR) 6:4, 6:2.

Čtyřhra junioři - čtvrtfinále: De Bakker, Young (3-Niz./USA) - Habsuda, Školoudík (Austr./ČR) 6:1, 6:3.

Čtyřhra juniorky - čtvrtfinále: Fraňková, Szavayová (6-ČR/Maď.) - Bacsinszká, Kerberová (1- Švýc./Něm.) 6:3, 6:0.

ČTK, Adam Pražák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme