Staronový výherce Superpoháru. Real Madrid porazil Manchester United

Fotbalisté Realu Madrid obhájili Superpohár UEFA. Vítězové Ligy mistrů porazili šampiona Evropské ligy Manchester United 2:1 a trofej získali už počtvrté, když kromě loňska slavili i v letech 2002 a 2014. Více triumfů mají jen Barcelona a AC Milán, a to pět. Navíc Superpohár putuje do Španělska poosmé za posledních devět let.

Skopje Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Realu Madrid po výhře v Superpoháru nad Manchesterem United

Fotbalisté Realu Madrid po výhře v Superpoháru nad Manchesterem United | Zdroj: Reuters

Real nastoupil bez své hvězdy Cristiana Ronalda v základní sestavě, ale příliš mu to nevadilo. Na hřišti rychle získal převahu a dobýval blok Manchesteru. Všechny hvězdy na hřišti pak převyšoval dříč středu pole Casemiro, který nejen dobře bránil, ale především útočil.

Už po čtvrthodině hry trefil břevno a ve 24. minutě otevřel skóre. Naběhl si na pas Carvajala a ve skluzu překonal gólmana De Geu. Gól však zřejmě padl z ofsajdu.

Manchester se dostával jen do náznaků a finální fázi řešil špatně zejména Pogba. To Real nadále dominoval a Benzemu a Kroose musel vychytat De Gea.

V 52. minutě už ale španělskému gigantovi vyšla skvěle kombinační akce, Isco si narazil s Balem a ocitl se sám před brankářem, kterému nedal šanci střelou k tyči.

Manchester mohl rychle odpovědět, ale Pogbovu hlavičku vyrazil Navas a z dorážky Lukaku přestřelil. Jenže o pár minut později Navas opět vyrazil střelu Matiče jen před sebe, u míče byl jako první Lukaku a tentokrát se nemýlil.

Vyrovnat mohl Rashford, který měl velkou šanci, ale gól nedal. Real si tak už výhru pohlídal, navíc ji mohl ještě navýšit, jenže Bale trefil břevno a Vázqueze skvěle vychytal De Gea.

Trenér Manchesteru José Mourinho tak ani na pátý pokus neporazil svůj bývalý klub a utekla mu tak šance na zisk jediné velké trofeje, která mu ještě ve sbírce chybí.

Naopak Real slaví obhajobu Superpoháru, což se dosud povedlo pouze v roce 1990 AC Milán a v roce 1973 Ajaxu Amsterodam.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme