Gólman Rittich pokračuje v NHL, v příští sezoně bude hájit branku Los Angeles

Český hokejový brankář David Rittich bude i v příští sezoně působit v NHL. Jako nechráněný volný hráč se dohodl na roční smlouvě s Los Angeles za 875 000 dolarů (19 milionů korun). O dohodě informoval web televizní stanice TSN.

Los Angeles Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Rittich v dresu Winnipegu

David Rittich v dresu Winnipegu | Zdroj: Profimedia

Třicetiletý Rittich plní v posledních letech roli dvojky. Po dlouhodobějším působení v Calgary, v jehož dresu se do NHL prosadil, je to pro něho již čtvrtá změna působiště za dva a čtvrt roku.

Obránce Gudas končí na Floridě. Finalista Stanley Cupu podepsal tříletou smlouvu s Anaheimem

Číst článek

V dubnu 2021 byl jihlavský rodák vyměněn do Toronta, kde dochytal ročník. Následně strávil po jedné sezoně v Nashvillu a ve Winnipegu. Za uplynulý ročník nastoupil v dresu Jets do 21 zápasů a vychytal devět vítězství, v průměru obdržel 2,67 gólu na zápas a měl úspěšnost zásahů 90,1 procenta.

Celkem zasáhl Rittich do 172 duelů základní části, z nichž byl ve 151 případech členem zahajovací sestavy. Vychytal 79 výher, průměr má 2,87 a úspěšnost 90,4 procenta. Čtyřikrát uhájil čisté konto.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme