Hokejistu Fischera postihl srdeční kolaps

Český hokejový obránce Jiří Fischer z Detroitu zkolaboval v pondělním utkání NHL na střídačce a duel s Nashvillem zůstal nedohrán. Pětadvacetiletý zadák dostal po srdečním kolapsu okamžitě první pomoc a nyní je ve stabilizovaném stavu v nemocnici. Vedení klubu informovalo, že Fischera již navštívili spoluhráči, s nimiž český hokejista komunikoval a žertoval. V NHL se v noci na dnešek odehrála dvě utkání. Colorado podlehlo Calgary 2:3 po samostatných nájezdech a Edmonton zdolal na svém ledě San Jose 2:1 také po samostatných nájezdech.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jiří Fischer

Jiří Fischer | Zdroj: ČTK

Rozhodčí O'Halloran a VanMassenhoven ve 13. minutě utkání nejprve přerušili a nechali upravit led. Po Fischerově oživování přímo před zraky hráčů a fanoušků se ale oba celky dohodly na předčasném ukončení zápasu. Diváci se po čtyřicetiminutovém čekání dozvěděli, že Fischer znovu nabyl vědomí a jeho život není ohrožen.

Utkání, na které se vypravili i trenér české reprezentace Alois Hadamczik a manažer národního týmu Zbyněk Kusý, bylo ukončeno za stavu 0:1. Nashville s Tomášem Vokounem v brance se ujal vedení v dvanácté minutě Johnsonovým gólem, jemuž na ledě přihlížel i Fischer, po Lidströmovi do té doby druhý nejvytíženější muž v sestavě Detroitu. Do přerušení zápasu odehrál téměř pět minut.

Tiskový mluvčí Red Wings John Hahn poté uvedl, že zadáka už v nemocnici navštívili spoluhráči a trenéři. Hokejista se všemi komunikoval, byl veselý a měl dobrou náladu. Nyní jej čeká série testů a minimálně dvoudenní pozorování.

Fischerův nynější problém se srdcem není jeho prvním. Už v roce 2002 lékaři u mistra světa a vítěze Stanleyova poháru zjistili srdeční vadu. Tehdy během testů před sezonou ukázal elektrokardiogram mírnou odchylku od normálu. Fischer pak vynechal dva dny tréninku a dalšími testy prošel.

Hokejisté Nashvillu tak prožili druhý emocionální moment během dvou dnů. Před sobotním zápasem s Minnesotou uctili památku bývalého hráče obou klubů Sergeje Žoltokse, jenž před rokem zemřel po zápase v Minsku na zástavu srdce v jednatřiceti letech.

Colorado přivítalo Calgary, v jehož brance zazářil bývalý hráč Laviny Philippe Sauve. Ten třiatřiceti zásahy přispěl k vítězství Plamenů 3:2 po samostatných nájezdech, které rozhodl gól Tonyho Amonteho. Kanadský tým vyhrál v listopadu už deváté utkání z deseti.

Kapitán Ryan Smyth proměněným samostatným nájezdem zařídil hokejistům Edmontonu vítězství 2:1 nad San Jose. Před ním se při nájezdech prosadil i Aleš Hemský. V brance Olejářů se objevil nováček Mike Morrison, jenž se na zisku dvou bodů podílel jedenadvaceti zákroky.

Výsledky pondělních zápasů:

Colorado - Calgary 2:3 po sam. nájezdech (0:2, 1:0, 1:0 - 0:0)

Branky: 34. Turgeon, 50. R. Blake - 6. Ritchie, 13. McDonald, rozhodující sam. nájezd Amonte
Střely na branku: 35:34
Diváci: 18.007

Edmonton - San Jose 2:1 po sam. nájezdech (0:0, 1:1, 0:0 - 0:0)

Branky: 40. Reasoner, rozhodující sam. nájezd Smyth - 27. Marleau
Střely na branku: 21:22
Diváci: 16.583

Detroit - Nashville 0:1 nedohráno

Branka: 12. Johnson

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme