Jágr dostal po příletu do Omsku růži a šálu

Český hokejista Jaromír Jágr dorazil v pátek brzy ráno do ruského Omsku, svého nového působiště během výluky zámořské NHL. Od svých fanoušků dostal na uvítanou rudou růži a červeno-bílo-černou šálu s nápisem Avangard Omsk. První zápas čeká Jágra v Omsku v pátek 19. listopadu ve Voskresensku. Moskevský zpravodaj Radiožurnálu Petr Vavrouška bude u toho.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaromír Jágr s fanoušky Omsku

Jaromír Jágr s fanoušky Omsku | Zdroj: ČTK

Po uvítání na letišti se odjel Jágr ubytovat a prospat. Azyl mu přechodně nabídl jeho nový kolega Jaroslav Bednář. Odpoledne čeká českou hvězdu tisková konference a první trénink. Po příletu se setkal s prezidentem klubu Konstantinem Potapovem, několik slov prý už prohodil i s hlavním trenérem Valerijem Bělousovem. Podle smlouvy by měl v Omsku zůstat do konce sezony. Kontrakt v Omsku by ukončil v případě, kdyby se znovu 'rozjela' zámořská liga. Jediným z důvodů ochodu z Omsku by mohlo být i zhoršení zdravotního stavu jeho otce, což také obsahuje dohoda mezi hráčem a ruským klubem.

Kdyby bylo číslo 68 v omském klubu obsazeno jiným hráčem, Jaromír Jágr by do Avangardu nešel. Naštěstí pro sibiřský klub nosí ale místní hokejisté pouze čísla jako 51, 70 nebo 82. Dneškem tak oficiálně mohlo začít Jágrovo působení v ruské extralize. Hned první den se těšil na trénink na ledě; první dny v Omsku si ale přesto nechává především na rozkoukání.

Český hráč má výhodu, že neodešel do klubu, který by v Česku nikdo neznal. Novinářům připomněl, že se zná s Jaroslavem Bednářem, který za Omsk v současné době hraje, a že před odjezdem se radil s Pavlem Paterou i Martinem Procházkou. Od sportovních a společenských témat přecházeli novináři i do lehčího duchu. Jágr se jim například přiznal, že rusky zatím neumí, ale bude se učit. Jeho jazyková připravenost pro Rusko je prý stejná, jako to bylo s angličtinou před jeho příletem do Ameriky. Uvedl také, že jazyková bariéra také nepřipouští, aby se stal přirozeným vůdcem týmu. Spoluhráčům může jít leda příkladem prací a nasazením.

Alena Benešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme