Jaroslav Plašil: Proč jsou fotbalové Brno a Ústí blízko sestupu?

Fotbalisté nováčka z Ústí nad Labem přezimují na poslední příčce tabulky a jen o něco lépe jsou na tom díky šťastné výhře na severu Čech mnohem zkušenější a tradiční účastníci Gambrinus ligy z Brna.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Utkání Ústí s Brnem jako duel dvou tonoucích

Utkání Ústí s Brnem jako duel dvou tonoucích | Zdroj: ČTK

Těsnou výhru zkušenějšího přinesl důležitý záchranářský souboj na severu Čech. Fotbalisté Ústí nad Labem prohráli v 16. kole Gambrinus ligy s Brnem 2:3 a mají jistotu, že přezimují na sestupové příčce. O moc lépe na tom nejsou ani Jihomoravané, které ani bodový zisk v příštím kole nemusí posunout na čtrnáctou pozici.

Mazuch, Mareček, Holek, Střeštík nebo Kalouda - to byla jména, která brněnským fanouškům před lety věštila slibnou budoucnost. Jenže všechno je jinak. Už pár sezon uplynulo, a také v té aktuální to není žádná velká sláva. Vlastě to není vůbec žádná sláva, protože postupem do jarního čtvrtfinále domácího poháru se může celek na sestupové příčce asi jen sotva utěšovat.

Přehrát

00:00 / 00:00

Proč jsou fotbalové Brno a Ústí blízko sestupu?

Klub se sice před sezonou vrátil k historickému názvu Zbrojovka, ale brněnským fotbalistům střílí góly hlavně soupeři. A nebýt vítězství nad Ústím, se kterým se teď v souboji dvou nejhorších celků Gambrinus ligy v Teplicích utkali, byli by na poslední příčce s největším počtem inkasovaných branek.

To se tedy těsně nestalo, ale ani zdaleka v Brně vyhráno nemají. Naopak, Jihomoravané jsou stále jedním z těch nejohroženějších týmů, ať už dopadne závěrečné podzimní kolo příští týden jakkoli. A třeba s Ústím, které teď šťastně porazili, mají mnoho společného.

Asi žádný jiný celek v nejvyšší domácí soutěži kromě těchto dvou totiž nedokáže opakovaně zahodit tolik brankových příležitostí a současně vyrobit spoustu těžko uvěřitelných omylů při bránění.

U nováčka ze severu Čech se to dá ještě přičíst malým zkušenostem, ale u Zbrojovky s tolika fotbalisty nad třicet let? Právě na nich zřejmě bude záviset, jestli se na jaře podaří tradičnímu účastníkovi nejvyšší soutěž zachránit.

V případě Ústí nad Labem bude snaha o udržení zřejmě mnohem složitější. Nakonec regionálním politikům, kteří ještě nedávno slibovali rychlou rekonstrukci městského stadionu, tak aby splňoval požadavky pro první ligu, by se možná v případě sestupu hodně ulevilo.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme