Liberec je stále první, v Ostravě se kvůli špatnému terénu nehrálo

Páteční sněhová nadílka ovlivnila i sobotní zápasy 19. kolo fotbalové Gambrinus ligy. Rozhodčí Václav Boušek musel kvůli nezpůspbilému terénu odložit zápas mezi Baníkem Ostravou a Brnem. V Praze na Strahově byl trávník ke hře dobře připraven, ale domácí Slavie s Plzní pouze remizovala 1:1. Vedení v tabulce si upevnil Liberec, ten porazil Slovácko 2:1. Liberec má náskok před druhou Slavii a třetími Teplicemi devět bodů, Teplice ale mají ještě k dobru zítřejší zápas s Mladou Boleslaví.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

FC Slovan Liberec

FC Slovan Liberec | Foto: Jan Rosenauer

Fotbalisté Slavie šli do zápasu jako v roli favoritů. Po bezgólové první polovině se utkání mělo rozhodovat v půlce druhé. Domácí se dostali do vedení v 58. minutě po trefě Fořta. Plzeň vyrovnala z pokutového kopu, ten bez problémů proměnil Barteska. Slavie ještě měla v závěru duelu šanci na zisk všech tří bodů. V nastaveném čase dostala Slavie také příležitost penalty, ale Lukáš Jarolím Bartesku nenapodobil. Slavie tak remizovala s Plzní 1:1 a o body se se svým soupeřem musela dělit.

Fotbalisté Slovácka měli na svém hřišti v Uherském Hradišti velkou šanci remizovat v utkání s lídrem tabulky. Liberec sice vstřelil branku hned v první minutě, ale ještě nebylo nic rozhodnuto. Slovácko dokázalo srovnat stav 81. minutě gólem Sowunmiho. Stejně jako na Slavii už se zdálo, že zápas skončí remízou. Ovšem narozdíl od pražanů, dokázal Liberec utkání v nastaveném čase zvrátit na svou stranu. V 92. minutě rozhodla o výhře Liberce trefa Košťála.

Slavia Praha - Viktoria Plzeň 1:1 (0:0)

Branky: 58. Fořt - 70. Barteska z pen. Rozhodčí: Adámek - Wilczek, Ondo.
ŽK: Rada, Pilař (oba Plzeň). Diváci: 1859.

Slavia: Vorel - Krajčík, Dosoudil, Suchý, Hubáček (71. Gaúcho) - Piták, L. Jarolím, Holeňák, Janda - S. Vlček (79. Hercegfalvi), Fořt (86. Kalivoda). Trenér: K. Jarolím.

Plzeň: Bičík - Procházka, Rada, Zakopal, Smola - M. Knakal (46. Bednář), P. Vlček (62. Barteska), Pilař, Limberský - Vágner (74. Kousal), Fillo. Trenér: Michálek.

Slovácko - Liberec 1:2 (0:1)

Branky: 81. Sowunmi - 1. Dort, 90+2. Košťál. Rozhodčí: Racek - Kumstát, Večeřa.
ŽK: Lička, Šuškavčevič, Němčický, Polách - Janů, Košťál, Dort, Matula. Diváci: 4427.

Slovácko: Drobisz - Němčický, Švejnoha, Šuškavčevič, Lysoněk (75. Kowalík) - Petržela, Polách, Lička (46. Břežný), Malár (60. Róth) - Sowunmi, Ivana. Trenér: Levý.

Liberec: Čech - Šinglár, Zápotočný, Košťál, Janů - Dort (84. Hochmeister), Bílek, Hodúr (41. Papoušek), Pudil - Holenda, Pospěch (68. Matula). Trenér: Lavička.

Ivana Paulová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme