Záruba o vyhozeném proudu: Je to jen kuriózní příběh, ten zápas byl ale mimořádný

Na nejsledovanějším videu ze zápasu Česka s Finskem není jediný hokejista. Internet se baví oslavou šéfkomentátora ČT Roberta Záruby, který vyhodil proud na komentátorském stanovišti. V rozhovoru pro iROZHLAS.cz popsal, co se vlastně stalo.

Tento článek je více než rok starý.

Paříž/Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Robert Záruba a Martin Hosták při komentování zápasu MS

Robert Záruba a Martin Hosták při komentování zápasu MS | Foto: Fotobanka Profimedia

Video, na kterém komentujete gól na 3:3 má v době našeho rozhovoru na Facebooku ČT Sport už přes milion zhlédnutí. To je ohromná sledovanost.
Jsem v tom nevinně. Hlavním původcem tohohle příběhu je národní tým a Jan Kovář. Já jsem jen tupý nástroj, který to v rozhodující chvíli lehoučce oslavil a došlo politováníhodné události.

Radost na ledě i mimo něj. Robert Záruba slavil vyrovnání tak, že vyřadil vysílací techniku

Číst článek

Co všechno jste vypnul?
Je to kuriózní příběh. Na stanovišti je elektrická přípojka na asi čtyři komentátorské pozice a já jsem vypnul přívod proudu. Naštěstí ty ostatní pozice byly neobsazené. Z těch čtyř jsme vysílali jen my.

Jak rychle se dá ve změti drátů zjistit, co se stalo?
Je tam zhruba pět přípojek. My jsme zkontrolovali tu, která je nejblíž. Ta svítila, byla v pořádku, kabely taky. Nevěděli jsme, co se stalo. Až v nejspodnější části chuchvalce kabelů jsme našli přívod ke komentátorské skříňce. Tam byl vypínač vypnutý.

Na Twitteru jste psal, že to byl největší obrat. Opravdu? Podobně emotivně jste komentoval třeba střelu Karla Rachůnka v semifinále MS 2010.
Ale tam jsme prohrávali jen o gól. Tam nebylo skóre tak výrazné. Otočit z 0:3, zvlášť po takovém začátku, to se opravdu na MS stává tak jednou za deset let a možná ještě míň. Na velkém turnaji jsem jich našel jen pár, v tom to bylo mimořádné.

Jak se to přihodilo, že vás natáčeli?
Taky náhoda. Působí tu s námi kolega z nových médií a přišlo mu zajímavé natočit druhou polovinu zápasu, aby lidi mohli živě sledovat, jak komentujeme. Je to úlovek, který se podaří málokomu, ale asi má dobrý instinkt. Pomohli nám kolegové z Českého rozhlasu, že to překlenuli, takže díky Petrovi Kadeřábkovi.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme