Dvojčata zárukou titulu, po Sedinech slaví Lundqvistové. Splněný sen, za kterým stojí moc práce

Dvojčata nosí Švédům na hokejových mistrovstvích štěstí. Při zisku zlatých medailí před čtyřmi lety sehráli na domácím turnaji výrazný part Sedinové. Pod letošním úspěchem v Kolíně nad Rýnem jsou zase podepsáni bratři Lundqvistové.

Tento článek je více než rok starý.

Kolín nad Rýnem Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Švédský kapitán Joel Lundqvist s pohárem pro mistra světa a zlatou medailí na krku.

Švédský kapitán Joel Lundqvist s pohárem pro mistra světa a zlatou medailí na krku. | Zdroj: Reuters

Útočník Joel Lundqvist slavil svůj třetí triumf z mistrovství světa. Jeho slavnější bratr Henrik se radoval prvně. „Když jsme vypadli s Rangers v NHL, byl jsem hodně zklamaný. Pak jsem si ale řekl, že je to skvělá příležitost, abych si s bratrem zahrál za Švédsko," usmíval se pro Radiožurnál brankář New Yorku Henrik Lundqvist.

Přehrát

00:00 / 00:00

Švédové slaví po čtyřech letech titul mistrů světa a znovu s dvojčaty v sestavě

V ruce svíral pohár pro mistra světa a ukazoval na svého opodál stojícího bratra. Ten měl tituly už z roku 2006 a 2013, v neděli k nim přidal třetí a nejcennější, protože se radoval se svým dvojčetem. „Jedna velká radost, za kterou stojí moc práce," vyprávěl. „Když Henrik vypadl z play off v NHL, řekl jsem mu, že tu máme skvělou partu a potřebujeme ho. Přijel a předvedl svůj nejlepší výkon," ocenil usměvavý Joel.

Stejnou radost prožíval i Henrik. Když stáli vedle sebe, byli od sebe k rozeznání jen tím, že jeden měl na sobě gólmanskou výstroj, zatímco druhý hráčskou. V dresu národního týmu spolu ale slavili úspěch vůbec poprvé. „Dvanáct let hrajeme každý jinde, ale vyrůstali jsme spolu a dlouho také hráli. Jsem pyšný a vděčný za to, co jsme dokázali," uvedla opora Rangers.

Na krku se mu v tu chvíli houpala zlatá medaile. Totožná s tou, kterou měl i bratr. „Vyrostli jsme na tom, že jsme spolu koukali na švédský nároďák na mistrovství světa. Teď s ním máme oba zlato, je to opravdu splněný sen," těkal pohledem z medaile na bratra Joel Lundqvist. Příběh pětatřicetiletých dvojčat dotvořil celé vyprávění hokejového šampionátu ve Francii a Německu.

Nezbývá nic jiného, než se těšit na to, co přinese ten následující. Hostit ho bude Dánsko.

Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme