Souboj fotbalových fanoušků - 15. kolo

Příznivci Bohemians nijak nehledí na výsledky svých oblíbenců a čile je povzbuzují za každého stavu, výsledku, situace. Vyneslo jim to titul půlmistrů v~soutěži Radiožurnálu o nejlepší fanoušky Gambrinus ligy. V~15. kole se totiž galapředstavením v~Teplicích přehnali přes fandy Baníku Ostrava. Ti naší soutěži vévodili celý podzim, jenže neurvalým chováním některých skupinek při zápase proti Spartě o vedení definitivně přišli. Třetí místo patří po první polovině soutěžení fanouškům Liberce, naopak úplně u dna se krčí Kladno.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fanoušci Bohemians 1905

Fanoušci Bohemians 1905 | Foto: Bohemians 1905

Olomouc-Kladno 4:1

Klidnou atmosféru narušila jen chvíle, kdy mimo sektor příznivců obou mužstev zlobili návštěvníci trochu s pyrotechnikou. V prostoru pro fanoušky hostů se sešlo několik jednotlivců. Povzbuzování na stadiónu nenarušilo zásadně atmosféru zápasu. Tomu přihlížela podprůměrná návštěva tří tisíc diváků.

Zlín-Most 5:2

Necelé tři tisícovky vytvořily v deštivém počasí fotbalistům Tescomy domácí prostředí. Patrné to bylo zejména ve druhé půli, kdy dostali pod tlak nejen Most, ale i tragikomicky pískajícího sudího Kovaříka, jenž v závěru nevěděl, čí je. O vyšší známku se zlínští příznivci připravili neslušným skandováním a hanlivými pokřiky na hlavního arbitra, byť v drtivé většině případů se hněvali po právu. Asi pětice mosteckých fanoušků vyvěsila v hostujícím sektoru vlajku a po zápase se mohli se svými hráči těšit ze šťastně získaného bodu. Během utkání byli několikrát i slyšet.

Žižkov-Jablonec 4:4

Přišlo jen něco málo přes 2000 diváků, skupina fanoušků sice fandila, leč nebylo to tak hlasité, jak by si asi domácí přáli. Fandili slušně. Na Žižkov dorazila i skupina Jabloneckých, snažili se povzbuzovat, a to i v okamžiku, kdy Severočeši prohrávali. Jablonci to ale příliš nepomohlo, ovšem za to samozřejmě fanoušci nemohou.

Ostrava-Sparta 1:1

Kdyby se měřila hlasitost nad Bazaly v decibelech, šlo by určitě o vysoce nadprůměrný zápas. Celý dojem ale pokazily téměř půlhodinové potyčky mezi fanoušky Baníku a policií. Hrozilo ukončení zápasu. Sparťanů dorazila do Ostravy zhruba stovka a už před zápasem se prezentovali urážlivými a antisemitskými pokřiky. V průběhu utkání se objevila v jejich kotli i pyrotechnika, došlo i na drobné strkanice, i když oproti řádění domácích fanoušků šlo o slabý odvar. Nicméně ani jednomu táboru nešlo o fotbal. A těm divákům, kterým ano, to zkrátka neurvalci z jejich řad naprosto pokazili.

Plzeň-České Budějovice 4:3

Hostujících příznivců přijelo do Plzně jen několik, přesto byli hodně slyšet. Ti domácí se probrali až ve druhém poločase, kdy se zvedla i hra domácího týmu. Kdyby úsilí věnované nadávkám rozhodčímu, který chyboval na obě strany, vynaložili raději na povzbuzování vlastního mužstva, mohli dostat lepší známku.

Teplice-Bohemians 3:8

Zdá se, že fanouškům Bohemians nevadí, že jejich oblíbeci prohrávají, kde se dá. Zřejmě si na to zvykli a nijak je to neomezuje při povzbuzování pruhovaných klokanů. Body dolů jsou za choreo s pyrotechnikou a za to, že pár míst v jejich sektoru přece jen bylo volných. Pokřik hostujících fandů na adresu domácích: "Nejste slyšet," je ale přesný. Tepličtí byli jen těsně v množstevní převaze a o podpoře týmu se nedá mluvit. Cosi povzbudivého z ochozů zaznělo snad jen v závěru při děkovačce.

Slavia-Mladá Boleslav 5:4

Rozpačitá návštěva dvou a půl tisíc diváků nemůže vést k lepší známce, ať se hrstka statečných snažila jakkoli a podporovala domácí v marné snaze získat tři body. Nechyběl nápaditý megatransparent ani tradiční děkovačka. Hosty přijelo povzbudit osazenstvo několika autobusů a slyšet i vidět byli také. Celkově ale nikterak přehnaně důstojná či dechberoucí atmosféra.

Liberec-Brno 5:3

Domácí publikum si v minulých nastavilo standard, oproti kterému tentokrát působilo vlažně. Návštěva také nebyla závratná. Do podprůměru však příznivci Liberce neklesli. Hostující tým pár lidí povzbudit přijelo, občas se i ozvali. Za snahu a cestu si nějaký ten bod zaslouží.

Tabulka po 15. kole

1. Bohemians 95 2. Ostrava 92 3. Liberec 88 4. Slavia 86 5. Sparta 71 6. Teplice 69 7. Most 65 8. Mladá Boleslav 64 9. Brno 59 10. Žižkov 58 11. Plzeň 57 12. Olomouc 56 13. České Budějovice 51 14.-15. Jablonec a Zlín 48 16. Kladno 45

sportovní reportéři Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme