Stanley Cup: Havlát pomohl Ottawě k výhře

Do třetích zápasů se posunuly čtvrtfinálové série hokejového Stanleyova poháru. Martin Havlát pomohl dvěmi přesnými přihrávkami k výhře Ottawy nad Torontem 3:2. I ve druhém duelu uspěli domácí: San Jose porazilo Colorado 6:4 a stejně jako Ottawa vede v série 2:1.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martin Havlát

Martin Havlát | Foto: Hráči NHL

Vedle Havláta patřilo utkání v Ottawě Švédům - ti se postarali o všechny góly: dvakrát se trefil Arvedson, pro kterého to byly první zásahy v play off v kariéře, vítěznou branku dal Alfredsson. Třetí gól se stal předmětem sporů - při Alfredssonově střele totiž Robert Reichel natlačil do brankoviště Toronta útočníka Ottawy Bruneta a brankář Joseph protestoval, že jím byl nedovoleně bráněn. "Hráč soupeře byl jasně v brankovišti a nijak se nesnažil vyhnout kontaktu se mnou. Byl z toho rozhodující gól. Je to velké zklamání."

Ottawa tak vedla 3:0 a tento stav platil ještě 3 minuty a 16 sekund před koncem. Kdyby vydržel do závěrečné sirény, stal by se brankář Senátorů Lalime prvním v historii, který vychytal v jednom play off pětkrát nulu. Radost mu však zkazil Roberts, když po předchozím závaru doklepl do branky opuštěný puk. Toronto dokázalo 34 sekund před koncem při hře bez brankáře snížit brankou Greena na rozdíl jediné branky, ale víc už nestihlo.

Ottawa - Toronto 3:2 (0:0, 1:0, 2:2), branky: 27. a 51. Arvedson (na obě Havlát), 57. Alfredsson - 57. Roberts, 60. Green. Stav série: 2:1.

San Jose - Colorado 6:4 (1:1, 2:3, 3:0), branky: 24. a 60. Nolan, 15. Thornton, 26. Graves, 44. Selänne, 54. Marleau - 1. a 29. Blake, 36. Tanguay, 39. Forsberg. Stav série: 2:1.

David Šprincl Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme