Serena Williamsová se ohradila proti výrokům Nastaseho. Bylo to rasistické, uvedla

Bývalý špičkový tenista a současný nehrající kapitán rumunského fedcupového týmu Ilie Nastase na sebe během víkendového utkání proti Velké Británii upozornil několika nevhodnými výroky, kvůli kterým musel opustit lavičku. Ještě před samotnými zápasy stihl nevybíravým způsobem okomentovat těhotenství americké tenistky Sereny Williamsové, která se nyní proti jeho výrokům ohradila.

Constanta/Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bývalý rumunský tenista Ilie Nastase

Bývalý rumunský tenista Ilie Nastase | Zdroj: Reuters

Ilie Nastase býval v sedmdesátých letech velkou tenisovou hvězdou, když vyhrál dva grandslamy a byl i světovou jedničkou. Už během své kariéry měl však pověst bouřliváka a emoce vyvolává i nyní, přestože už překročil sedmdesátku.

V průběhu barážového utkání Fed Cupu mezi domácím Rumunskem a Velkou Británií byl vykázán z lavičky poté, co hrubě nadával hostujícím hráčkám.

Kontroverzi ale Nastase způsobil už v pátek, kdy si zaspekuloval na téma barvy kůže zatím nenarozeného dítěte tenisové světové jedničky Sereny Williamsové.

Američanka si slova rumunské legendy nenechala líbit, a na Instagramu vydala prohlášení.

„Znepokojuje mě, že žijeme ve společnosti, ve které mohou lidé jako Ilie Nastase uvádět takové rasistické výroky," napsala Williamsová.

„Už jsme překonali mnoho bariér, ale ještě jich máme mnoho před sebou," uvedla 35letá hráčka s tím, že plně podporuje Mezinárodní tenisovou federaci ITF v krocích, které proti Nastaseovi učiní.

ITF totiž v tiskovém prohlášení uvedla, že se bude jeho slovy zabývat v disciplinárním řízení.

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme