Čtvrtý titul v řadě nepřidají. České tenistky závěrečnou čtyřhru prohrály a finále si nezahrají

Čtvrtý titul v řadě se konat nebude. České tenistky končí v semifinále Fed Cupu na raketách Američanek. O postupu do finále proti Běloruskám rozhodovala až závěrečná čtyřhra, kterou český pár Siniaková – Kristýna Plíšková nezvládl a prohrál ve dvou setech.

Tampa/Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český fedcupový tým při losu semifinále

Český fedcupový tým při losu semifinále | Foto: Jaroslav Plašil | Zdroj: Český rozhlas

Češky vrátila do hry o postup do finále sedmnáctiletá Markéta Vondroušová, která po porážce Siniakové s Vandewegheovou dokázala porazit Davisovou. Ve svém druhém startu ve Fed Cupu tak srovnala stav na 2:2.

O postupujícím musela rozhodnout až závěrečná čtyřhra. Trenér Petr Pála do ní nasadil Kristýnu Plíškovou s Katřeinou Siniakovou. První set ale patřil americkému páru Matteková-Sandsová – Vandewegheová.

Češky v něm uhrály jen dva gemy a ztratily tři vlastní servisy. Druhá sada měla o něco vyrovnanější průběh. Za stavu 1:2 ale Kateřina Siniaková nedokázala udržet svůj servis. Česká dvojice přesto měla možnost vzít si ztracené podání zpátky.

Za stavu 4:2 měly výhodu dvou brejkbolů, jenže nejprve Matteková-Sandsová předvedla skvělý úder křížem do rohu a poté Kristýna Plíšková v rozehrané výměně trefila jen pásku. Američanky nakonec svou výhodu podání udržely.

Ve zbytku zápasu už domácí hráčky drama nepřipustily. Po třech letech tak Fed Cup bude mít jiné vítěze. Američanky čeká finálová cesta do Běloruska, které porazilo v Švýcarky i bez své největší hvězdy Viktorie Azarenkové.

Američanky se do finále dostaly poprvé od roku 2011, kdy podlehly právě českému výběru. Jejich poslední triumf ve Fed Cupu se datuje už sedmnáct let zpátky. Pro Bělorusko se bude jednat o vůbec první finálovou účast.

Závěrečná čtyřhra semifinále Fed Cupu v Tampě:

Matteková-Sandsová, Vandewegheová (USA) – Siniaková, Kr. Plíšková (ČR) 6:2, 6:3.

Michal Sobotka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme