Alcaraz musí kvůli zranění ukončit sezonu. Světová jednička přijde o Turnaj mistrů a Davis Cup

První hráč světového žebříčku Carlos Alcaraz přijde kvůli zranění břišních svalů o vrchol tenisové sezony. Devatenáctiletý Španěl odřekl start na Turnaji mistrů v Turíně, kam se kvalifikoval poprvé v kariéře, reprezentovat nebude ani na finálovém turnaji Davisova poháru v Málaze.

Tento článek je více než rok starý.

Paříž (Aktualizováno: 18:05 5. 11. 2022) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Alcarazovo ošetřování během zápasu s Holgerem Runem

Alcarazovo ošetřování během zápasu s Holgerem Runem | Foto: Christian Hartmann | Zdroj: Reuters

Alcaraz skrečoval kvůli problémům s břišním svalem semifinále turnaje Masters v Paříži a sobotní vyšetření ukázala, že má ve svalu trhlinu. Zranění si vyžádá léčbu minimálně šest týdnů. Španělský tenista o tom informoval na twitteru.

České deblistky prošly na Turnaji mistryň do semifinále, světová dvojka Džábirová v singlu končí

Číst článek

„Bohužel, toto je důsledek mého zranění: natržení vnitřního šikmého svalu na levé straně břišní stěny s odhadovanou dobou zotavení šest týdnů,“ napsal Alcaraz. „Bohužel nestihnu Turnaj mistrů ani Davis Cup. Je to těžké a smutné, že přijdu o dvě akce, které jsou pro mne tak důležité. Musím se ale pokusit zůstat pozitivní a soustředit se na léčbu,“ dodal.

Jeho místo na Turnaji mistrů pro osmičku nejlepších tenistů sezony by měl zaujmout další debutant Taylor Fritz z USA, který v letošním žebříčku aktuálně figuruje na první nepostupové pozici. Závěrečný podnik sezony začne v Turíně 13. listopadu, finálový turnaj Davisova poháru je v Málaze na programu od 25. listopadu.

Pro Alcaraze tak nešťastně skončila životní sezona, v níž se v září stal nejmladší světovou jedničkou v tenisové historii. Na okruhu ATP získal letos pět titulů včetně premiérové grandslamové trofeje z US Open.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme